Tringan rallit

Tringan talvirallin 6.12.2016 – tulokset:

1. Pidäkkeettömät (M. Lampinen, A. Mikola, T. Swahn, J. Toivanen ) – 65 lajia.
2. Takaveto (M. Ellermaa, A. Lindén, J. Salokangas) – 62 lajia.
3. Pyndeo (R. Nevanlinna, P. Pynnönen, J. Silvonen) – 55 lajia.
4. PS & JV (P. Saarinen, J. Vilen) – 52 lajia.
5. VETLy II (J. Asplund, M. Salonen) – 50 lajia.
6. Eväsretki (A. Palmroos, P. Pirinen, T. Seimola) – 43 lajia.
7. Voittoa tavoittelematon pyöräretkijoukkue (T. Kankaanpää, K. Meller, A. Norberg) – 39 lajia, pyöräillen.
8. Avat (A. Vattulainen) – 37 lajia, kävellen Hangossa.
9. IJ & TH (I. Jokinen, T. Hassi) – 32 lajia, kävellen Helsingissä.
10. CK (C. Kalenius) – 17 lajia, kävellen Mustion ruukilla.

Tringan talviralli käytiin pitkästä aikaa melko miellyttävässä säässä. Aamun raikas pikkupakkanen ja kohtalainen pohjoispuhuri vaihtuivat lempeän aurinkoiseen ja heikkotuuliseen iltapäivään. Joukkueita oli mukana ilahduttavasti yli kolminkertainen määrä viime vuoteen nähden. Tällä kertaa myös yhden hengen joukkue oli sallittu. Ralliaika oli klo 0.00 – 18.00 ja alueena koko Tringan toimialue. Rallin purku pidettiin rautatieaseman Pullman Barissa.

Rallin voitto meni Tringan talvirallin ensikertalaisille, Pidäkkeettömät-joukkueelle tuloksella 65 lajia. Toiselle sijalle ylsi Takaveto (62 lajia) ja kolmanneksi Pyndeo (55 lajia). Ässä-lajeja, eli vain yhden joukkueen havaitsemia lajeja olivat luhtakana, harmaahaikara, pyy, jänkäkurppa, huuhkaja, uuttukyyhky, pikkutikka, viiksitimali, pähkinänakkeli, mustapääkerttu, kottarainen, järripeippo ja pajusirkku. Merimetsoa, joka välillä on ollut jopa peruslajilistalla, ei havaittu lainkaan. Päivän yllättävin rallilaji oli Helsingin mustakaularastas, ässä sekin – laji on havaittu Tringan talvirallissa kerran aikasemmin. Rallin kokonaislajimäärä oli tällä kertaa 86 lajia.

Talvirallissa 6.12.2016 havaitut lajit:

Peruslajit (30): kyhmyjoutsen, laulujoutsen, sinisorsa, tukkasotka, telkkä, isokoskelo, kalalokki, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky, käpytikka, mustarastas, hippiäinen, hömötiainen, töyhtötiainen, kuusitiainen, sinitiainen, talitiainen, puukiipijä, harakka, naakka, varis, korppi, varpunen, pikkuvarpunen, peippo, viherpeippo, urpiainen, punatulkku, keltasirkku

Huutolajit (56): kuikka, harmaahaikara, nokikana, luhtakana, teeri, pyy, fasaani, valkoposkihanhi, kanadanhanhi, haapana, tavi, lapasotka, punasotka, alli, haahka, mustalintu, pilkkasiipi, tukkakoskelo, uivelo, merikotka, hiirihaukka, piekana, kanahaukka, varpushaukka, jänkäkurppa, naurulokki, sepelkyyhky, uuttukyyhky, huuhkaja, hiiripöllö, lehtopöllö, harmaapäätikka, palokärki, pikkutikka, koskikara, peukaloinen, tilhi, punarinta, räkättirastas, mustakaularastas, punakylkirastas, mustapääkerttu, isolepinkäinen, närhi, pähkinähakki, pyrstötiainen, pähkinänakkeli, viiksitimali, kottarainen, järripeippo, tikli, vihervarpunen, tundraurpiainen, pikkukäpylintu, isokäpylintu, pajusirkku. Yhteensä 86 lajia.

 


 

Tringan rallisäännöt

1. Joukkueen koko

Joukkueen koko on 2-5 henkeä

2. Pinnojen laskeminen

Vähintään 2/3 joukkueesta pitää havaita sama lintuyksilö, ennen kuin sen voi laskea pinnaksi. Havainto on tehtävä rallialueelta, määritys on tehtävä ralliaikana, jälkimäärityksiä ei hyväksytä.

3. Havaintovälineet

Sallittuja ovat kiikarit ja kaukoputket. Tiiran, lintutiedotuksen ja muiden vastaavien palveluiden käyttö on sallittu. FLASHIN ja auton valojen ym. erittäin voimakkaiden valojen käyttö on KIELLETTY. Pillit, nauhurit, ja CD:t ovat kiellettyjä. Myös muut lintujen houkuttelemiseen tarvittavat välineet ovat kiellettyjä, kuitenkin viheltely ja puhaltelu on sallittu. Pyyntivälineiden käyttö on kielletty. Avustajien käyttö rallin aikana on kielletty.

4. Liikkuminen

Liikkuminen tapahtuu jokamiehenoikeutta noudattaen. Vain yhtä kulkuneuvoa saa käyttää kerrallaan. Veneen käyttö on kielletty. Ekosarjaan osallistuvan joukkueen jäsenet liikkuvat koko rallin ajan lihasvoimin, moottorikulkuneuvojen käyttö on ekosarjassa kielletty.

5. Alue

Rallialue on Tringan toimialue, ellei toisin ilmoiteta. Alueet joille pääsy edellyttää lupaa ovat kiellettyjä, esim. sotilasalueet, luonnonsuojelualueet, lintuasemat sekä valvotut ja aidatut kaatopaikat/teollisuusalueet.

6. Tuomaristo

Tuomaristona toimii rallin järjestäjä tai purun vetäjä. Erimielisyydet ratkaisee tuomaristo. Tasapelin sattuessa vain voitto ratkaistaan järjestyksessä: 1. ässien lukumäärä, 2. viimeisen havaitun lajin kellonaika, 3. arpa.

 

Ralleihin liittyvät kysymykset ohjelmatoimikunnalle: ohjelma@tringa.fi

 


Tringan talvirallin 6.12.2015 – tulokset:

1. Pyndeo (R. Nevanlinna, P. Pynnönen, J. Silvonen, P. Tolvanen) – 51 lajia.
2. FC Fallos (J. Laaksonen, S. Laukkanen, P. Lehikoinen, J. Santaharju, T. Seimola) – 50 lajia.
3. Takaveto (P. Jürgens, A. Lindén, J. Salokangas) – 45 lajia.

Tringan talviralli, eli perinteinen itsenäisyyspäivän ralli, sujui tällä kertaa myrskyisissä merkeissä. Ralliennätys rikottiin ainakin lämpötilan osalta, lämpömittari näytti Uudellamaalla pitkin päivää yli +9 astetta. Lounaismyrsky ja koko päivän kestänyt sade lienevät syynä osallistujakatoon, mukaan uskaltautui lopulta vain kolme joukkuetta. Voitto irtosi 51 lajilla, joka on tavanomaista vähemmän, kuten myös rallin yhteislajimäärä: 63 lajia. Ralliaika oli 18 tuntia (klo 0.00-18.00) ja alueena koko Tringan toimialue.

Päivän yllättävin havainto tehtiin Espoon Kivenlahdessa, kun FC Fallos löysi vesilintuparvesta punapäänarskukoiraan. Kyseessä on Suomen 99. havainto lajista ja vasta noin kolmas talvihavainto. Sama joukkue onnistui myös havaitsemaan Lohjalla kuun alussa löytyneen, mutta sen jälkeen useita päiviä kateissa olleen heuglini -alalajin selkälokin, josta saatiin nyt uusi alalaji rallille. Päivän pikkukivoja talvirallihavaintoja olivat mm. valkoposkihanhi, hiiripöllö, lehtokurppa, valkoselkätikka sekä pähkinänakkeli.

 


Tringan kesäralli 11.7.2015 – tulokset:

1. Vanhat Sohvit (Jukka Hintikka, Janne Koskinen, Jari Laitasalo, Tuomas Seimola, Taavi Sulander) – 129 lajia. Ässät: Cha hia, Plu apr, Bub bub
2. Saunasedät (Matti Nieminen, Petro Pynnönen, Johannes Silvonen, Jan Södersved) – 122 lajia. Ässät: Cal fer, Cep gry
2. Umpisetti (Jyri Heino, Antti Mikala, Asko Rokala) – 122 lajia. Ässät: Num arq, Den min
4. Torpan pojat (Jyrki ja Touko Torppa) – 116 lajia. Ässät: Acc nis
5. Team Luukki (Margus Ellermaa, Vesa Oksanen) – 113 lajia. Ässät: Tet uro, Nuc car
6. Terveelliset elämäntavat (Samuli Lehikoinen) – 106 lajia. Ässät: Phy des
7. Fennovoima (Otso Häärä, Sanna Jantunen, Eija-Leena Laiho, Ninni Mikkonen) – 92 lajia.
8. Karjalan keräilyerä (Antti Hämäläinen, Jukka Salminen) – 74 lajia. Ässät: Fal col

Tringan kesäralli käytiin lauantaina 11.7.2015. Rallikunnat olivat Espoo ja Vihti. Ralliin osallistui 8 joukkuetta, joista kaksi otti osaa ekosarjaan ja loput osallistuivat perinteisellä tavalla autolla liikkuen. Rallin voiton vei joukkue Vanhat Sohvit (J. Hintikka, J. Koskinen, J. Laitasalo, T. Seimola, T. Sulander) tuloksella 129 lajia. Ekosarjan voiton nappasi Team Luukki (M. Ellermaa, V. Oksanen) tuloksella 113 lajia. Yhteensä rallissa havaittiin 154 lajia. Ralliaika oli 14 tuntia (klo 0.00-14.00) ja rallin purku pidettiin Espoon Pub Olariuksessa.

Ässiä, eli ainoastaan yhden joukkueen rallissa havaitsemia lajeja, oli yhteensä 12: varpushaukka, ampuhaukka, metso, tylli, kapustarinta, kuovisirri, kuovi, riskilä, huuhkaja, pikkutikka, idänuunilintu sekä pähkinähakki.

 


Tringan syysralli käytiin 13.9.2014 (klo 04.00-16.00), rallikuntana Helsinki. Syysrallissa oli kaksi sarjaa: perinteinen ja ekosarja.

Tulokset:

1. Käet taskussa (Kaj Hällsten, Jorma Vickholm, Erkki Virolainen, Kimmo Heiskanen) – 106 lajia. Ässät: Cuccan, Nuccar, Piccan, Chahia, Caluta. (Sarja: perinteinen)
2. Myllykallion tykit (Jukka Lahtinen, Timo Vilkka, Leo Wallinmaa, Ville Wallinmaa) – 103 lajia. Ässät: Panhal, Anaacu, Trineb, Hydcas, Stehir, Haeost. (Ekosarja)
3. Mitä iistimpää, sen siistimpää (Otso Häärä, Tuomas Lahti, Johannes Silvonen) – 97 lajia. Ässät: Turvis, Lussve, Podgri, Rempen. (Ekosarja)
4. A-gentit (Kai Hilditch, Johannes Ijäs) – 96 lajia. Ässät: Anaque. (Perinteinen sarja)
5. Takaveto (Jaakko Aarniala, Frans Silvenius, Anders Linden) – 95 lajia. Ässät: Gargla, Physib, Stralu, Bubbub. (Perinteinen sarja)
6. Cyclers (Petri Lankila, Mika Lätti) – 87 lajia. Ässät: Ralaqu. (Ekosarja)
7. Eestaas (Jaakko Ekman, Rixu ja Mikko Leppänen) – 73 lajia. Ässät: Pyrpyr. (Ekosarja)

 

Yhteislajimäärä: 132, Mainittavia havaintoja: Rempen 1p (VKL), Galmed 1p (Viikki, Gardenian pellot), Phooch /1p (Viikin koetila). Kaikki joukkueet havaitsivat muuttohaukan, sen sijaan punatulkku, sinirinta, närhi tai kalasääski havaittuna vain yhdellä joukkueella!

Jaa tämä juttu:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone