Yhdistys

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry on Uudenmaan lintuharrastajien yhdistys. Tringan toimintaan kuuluvat linnustonsuojelu, tutkimus ja monipuolinen jäsentoiminta retkineen, kokouksineen ja erilaisine tapahtumineen. Tringa perustettiin 21.1.1974 ja rekisteröitiin 7.6.1974 (yhdistysrekisterinumero: 116.353.)

Yhdistyksen esittely

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry juontaa juurensa vuonna 1953 perustetun Suomen Lintutieteellinen Yhdistys (SLY) ry:n nuorisojaostosta. Tringan, ”SLY:n poikasen”, perustamiskokous pidettiin tammikuussa 1974. Sittemmin yhdistyksestä on värikkäiden vaiheiden kautta kehittynyt yli 2000-jäseninen, vakaalla taloudellisella pohjalla toimiva, maamme suurin lintuharrastajien paikallisyhdistys. Lisää yhdistyksen vaiheista voi lukea historiikistä. Tringan toimintaan kuuluvat linnustonsuojelu, tutkimus ja monipuolinen jäsentoiminta retkineen, kokouksineen ja erilaisine tapahtumineen. Yhdistys ylläpitää havainnointi- ja rengastustoimintaa Hangon ja Rönnskärin lintuasemilla.

Tringan kuukausikokoukset järjestetään nykyään pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä torstaina (poislukien kesäkuukaudet) kello 18 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki). Yhdistys julkaisee värillistä Tringa-lehteä neljästi vuodessa. Lehden sisällön muodostavat havaintokatsaukset ja erilaiset lintualan artikkelit. Yhdistyksen lähiaikojen toiminnasta kerrotaan jokaisesta lehdestä löytyvällä yhdistyspalstalla sekä tapahtumakalenterissa.

Tringa on yhdistys kaikille lintuharrastuksesta kiinnostuneille. Vaikka Tringan nimessä lintutiede mainitaankin, on toimintamme pääasiallisesti reipasta retkeilyä ja aktiivista suojelua. Lintutiedettäkin tehdään esimerkiksi Tringan lintuasemilla. Tringan jäsenet saavat jäsenetuna mm. Tringa ja Tiira -lehdet, retket edulliseen jäsenhintaan ja oikeuden käyttää yhdistyskaukoputkia. Tapahtumakalenterista  löydät tietoa retkistä ja muusta yhdistyksen toiminnasta.

Jäsentuotteet

Tringan jäsentuotteina on tarjolla mm. käteviä havaintovihkoja, havaintokortteja ja hihamerkkejä. Tringan jäsentuotteita ja vanhoja lehtiä voi ostaa

Jäsentuotteita voi myös tiedustella sähköpostitse: toimisto(at)tringa.fi. Tringan kustantamaa Uudenmaan linnusto -kirjaa voi ostaa FotoFennicasta, Lintuvarusteesta ja Tiedekirjasta.

Linnunsiemeniä ja muita ruokintatuotteita saavat Tringan jäsenet edelleen ostaa Wihuri Oy:n Metro-tukuista asiakasnumerolla 478046. Huomatkaa että asiakasnumero on vaihtunut. Myyntipaikat pääkaupunkiseudulla: Valimokuja 2, Vantaa; Atomitie 3, Helsinki ja Jäspilänkatu 17, Kerava.

Yhdistyskaukoputket ovat jokaisen tringalaisen käytössä (pääsääntöisesti enintään kolmen päivän ajan). Hae lainaan FotoFennicasta tai Lintuvarusteesta.

Tringa ei myy linnunpönttöjä, mutta niitä voi tilata mm. seuraavista verkkokaupoista:

Arkisto

Tringan arkisto on BirdLifen toimistolla ja käsittää n. 25 vuoden aikana Tringan saamia lehtiä ja julkaisuja sekä muuta tavaraa, kuten kokouspöytäkirjamappeja.

Peruskartat Tringan alueesta

BirdLifen toimistolla on peruskartat ja kaksi hakemistokarttaa Tringan alueesta. Niistä voi ottaa omaan käyttöön kopioita esim. toimiston koneella pientä kopiointimaksua vastaan. Itse karttoja ei saa viedä maastoon.

Vantaan Peräjänkulma

Jaa tämä juttu:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone