Lintusäätiedote Tringan alueelle 21.-23.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Itäisten harvinaisuuksien ja eteläisen hyönteissyöjämuuton tulolle suotuisa virtaus alkaa huomenna ja jatkuu sen jälkeen. Haittana ovat ainoastaan ajoittaiset sadealueet eteläkaakosta sekä mahdolliset sumujaksot.

la: Parempi sää kuin aikaisemmin näytti: Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, joka tyyntyy illaksi. Aamulla pilvistä ja mahdollisesti heikkoa sadetta tai sumua tai matalaa sumupilveä. Kohtalainen tai huono muuttosää. Iltapäivällä sää selkenee ja muuttosää on oiva haukoille ja lopuille kurjille, joskin sumuriski säilyy rannikolla. Yöllä erittäin kovaa muuttoa.

su: Heikkoa-kohtalaista, Hangossa ajoittain navakkaa idänpuoleista tuulta. Puolipilvistä-selkeää sekä hyvä retki- ja muuttosää, mutta sumuriski säilyy rannikolla. Sisämaassa päivällä melko lämmintä. Jos peippoja vielä riittää Virossa, niin tässä ne tulevat, mutta hyvin korkealla Suomenlahden yli.

ma: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta, pilvistä tai puolipilvistä ja ajoittain kuroittaista sadetta. Kohtalainen muuttosää.

Jatkossa säätyyppi ei muutu.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email