Lintusääennuste 17.-19.5.: Kuuma putki tulossa – oletko valmis

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kuuma putki tulee itäkaakosta – oletko valmis! Viitakerttusia, idänuunilintuja, viitasirkkalintuja, pikkukultarintoja, arosuo- ja punajalkahaukkoja sekä ehkä jokunen idän suurharvinaisuus tulee huomisesta alkaen.

la: Heikkoa idän ja etelän välistä tuulta ja muuten selkeää, mutta aamulla sisämaassa sumun mahdollisuus. Erittäin hyvää hyönteissyöjien yömuuttosäätä ja melko hyvää arktisen muuton säätä.

su: Heikkoa, merellä kohtalaista itäkoillistuulta, joka iltapäivällä voimistuu merellä navakaksi. Selkeää tai ohutta yläpilveä; illalla länsiosassa pieni kuurojen mahdollisuus. Idästä tulee yöllä harvinaisuuksia, mutta vastatuuli tulppaa päivällä arktikan. Sisämaassa hyvin lämmintä.

ma: Heikkoa-kohtalaista, merellä mahdollisesti navakkaa idän ja kaakon välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin lännessä paikoin ukkoskuuroja. Erittäin hyvää kuumankosteaa idän harvinaisuuksien tulo- ja pudotussäätä, arktikasää huonohko, mutta keräkurmitsoja voi pudota pelloille.

loppuviikko: Lämmin, ukkoskuurojen sävyttämä putki jatkuu, mutta kääntyy etelänpuoleiseksi. Arktikasää paranee ja harvinaisuussää pysyy erinomaisena.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email