Lintuvapussa vipinää pääkaupunkiseudulla

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys, Tringa ry. tiedottaa 3.5.2015:
Lintujen kevätmuutto on viimeaikoina ollut keskimääräistä vaisumpaa kovien pohjoistuulten takia, mutta vapun seudulla etelään kääntynyt tuuli sai vihdoin linnut liikkeelle. Niinpä pääkaupunkiseudun lintuharrastajat saivat nauttia harvinaisuuksien sävyttämästä vappuviikonlopusta. Haarapääsky_Otso_Häärä
Aattona ei ehditty edes Mantaa lakittaa, kun Espoon Laajalahdelta löytynyt harvinainen pikkuhuitti sai bongarit vaihtamaan kuohuviinilasit kiikareihin. Samassa paikassa havaittiin myös toinen harvinaisuus, mustahaikara suuntaamassa kohti luodetta. Helsingin Vanhankaupunginlahdella vappua vietti puolestaan jalohaikara. Harvinaisuudet eivät viikonlopun osalta päättyneet tähän. Pussitiaisia havaittiin Espoon Laajalahdella ja Helsingin Vanhankaupunginlahdella. Sunnuntaina säpinää toivat pääkaupunkiseudun yli itään muuttaneet kiljukotka ja mustahaikara. Kaupan päälle Espoon Suomenojan lintualtailta löytyi mustanmerenlokki, josta on tehty Suomessa kautta aikain vain 50 muuta havaintoa.
Pääskyt ovat tuoneet jo kesän. Yli 500 haarapääskyä ja noin 100 räystäspääskyä on jo havaittu pitkin pääkaupunkiseutua. Kirjosieppoja on saapunut pihoille laulamaan ja muutkin Afrikassa talvehtivat hyönteissyöjät ovat juuri saapumassa. Samaan aikaan kun monet muuttolinnut vasta saapuvat, ovat mustarastaat jo ruokkimassa poikasiaan. Parhailla lintupaikoilla, Espoon Laajalahdella ja Helsingin Vanhankaupunginlahdella, ovat myös lintutornit täyttyneet lintuharrastajista. Mukaan kuitenkin mahtuu. Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys, Tringa, tarjoaa ilmaista lintuopastusta joka sunnuntai klo 12. Viikissä Puronlahden tornissa. Linnusto on nyt näyttävintä ja monipuolisinta, joten kannattaa suunnata linturetkelle!

adminTringa
Kirjoita jotakin