Terveisiä kuukausikokouksesta: vuoden tringalainen ja muita huomionosoituksia

Vuoden ensimmäisessä kuukausikokouksessa torstaina 7.1.2016 palkittiin kaksi ansioitunutta yhdistysaktiivia ja vuoden 2015 ekopinnakisan voittaja.
Tringa myönsi BirdLife-ansiomerkin biologi Vilppu ”Kaisa” Välimäelle ansioista väsymättömänä Haliaksen työmyyränä ja yhdistyksen viestinnän toteuttajana. Vilppu on tehnyt Haliaksen eteen lukemattomia työtunteja – visioinut, suunnitellut ja toteuttanut. Miehittäjille normaalisti kuuluvan havainnoinnin, verkkojen kiertämisen, rengastuksen ja Gåulla käynnin ohella Vilppu on tehnyt paljon näkymätöntä työtä aseman viestinnässä, arkirutiinien pyörittämisessä ja talkoissa.
Viestinnän osaajana Vilppu on ollut korvaamaton apu yhdistykselle. Vilppu on jaksanut suunnitella ja päivittää yhdistyksen verkkosivuja ja kantanut huolta yhdistyksen näkymisestä sosiaalisessa mediassa, rekrytoinut lisää päivittäjiä, kirjoittanut tiedotteita ja pitänyt esillä viestinnän tärkeyttä kaikessa yhdistyksen toiminnassa.
Vilppu on ansioitunut myös tutkimuksen ja tieteestä suurelle yleisölle viestimisen saralla, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että Vilpun tästä puolesta kuulemme vielä lisää. Tringan alueen linnuston lisäksi Vilppu on seurannut vuosikaudet tunturipaljakan pesimälinnustoa Kilpisjärvellä, ja onpa intohimo lintuihin vienyt jopa linturalliin Israeliin ja siinä ohessa keräämään yhdessä joukkueensa kanssa merkittävän summan rahaa kansainväliseen linnustonsuojeluun.
Kokouksessa nimettiin myös vuoden tringalainen. Tämä on kiertopalkinto, joka myönnetään yhdistyksen toiminnassa ansioituneelle henkilölle. Vuoden tringalaiseksi valittiin retkitoimikunnan puheenjohtajana arvokasta työtä tehnyt Jaana Sarvala.
Tringan retkitoimintaa on kehitetty vuosikaudet, ja Jaanan työn ansiosta se on saatettu tukevalle pohjalle. Tringalla on monipuolinen retkitarjonta, osaavat oppaat ja toimivat retkirutiinit. Iso osa retkivastaavan työstä ei näy ulospäin: toimenkuvaan kuuluu yhteydenpitoa eri tahoihin, bussien tarjouspyyntöjen lähettämistä, retkien paperitöistä huolehtimista ja paljon muuta. Tämän kaiken Jaana on tehnyt tunnollisesti ja täsmällisesti.
Kiertopalkintona Jaanalle luovutettiin kokouksessa Jari Kostetin tunnelmallinen haahkataulu.
Kolmantena palkittuna muistettiin viime vuoden ekopinnakisan ylivoimaisesti voittanutta Petri Lankilaa, joka sai vuoden aikana kasaan hienot 262 lajia. Kilometrejä pyörällä ja jalan kertyi 9864 km, ja lajeista 228 oli spontaaneja.
Lämpimät onnittelut Vilpulle, Jaanalle ja Petrille!
(Teksti: Jukka Hintikka)

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin