Tringan talviekopinnaskaban 2015-2016 tulokset

2015-2016-Talviekopinnaskaba
 
Tringan kolmannen talviekopinnaskaban voiton jakoivat helmikuussa kovan loppukirin ottanut Eino Hiekkanen Helsingistä ja joulukuun alusta asti kisan kärkijoukoissa pysynyt Sami Virta Raaseporin Pohjasta tasatuloksella 101 lajia, joka on talviekopinnaskaban uusi ennätys. Kolmannen sijan jakoivat viime talven voittajat Gustaf Nordenswan ja Petri Lankila 98 lajilla, joka sekin olisi vuosi sitten riittänyt kisan voittoon. Myös kisan viides sija jaettiin, viidenneksi ylsivät Jani Ceder (Espoosta) ja Kim Söderling (Vantaalta) tuloksella 79 lajia.
Talviekopinnaskaba keräsi 63 osallistujaa ja kokonaislajimäärä oli lopulta 128. Edellisen talven lajimäärä oli 126 ja sitä edellisenä 124. Eniten kisassa kilometrejä ilmoitti Sami Virta (1982km) ja yli tuhat kilometriä tuli täyteen myös Pekka Malisella (1308km).
Ennätyslauhan alkutalven ansiosta Uudenmaan vesistöt pysyivät lähes koko joulukuun sulina, tammikuussa koitti kovat pakkaset, mutta kevät saapui aikaisin ja ensimmäiset muuttolinnut ilmestyivät jo helmikuun puolella.
Talviekopinnaskaballe uusia lajeja saatiin kymmenen: Mustakurkku-uikku, jouhisorsa, punapäänarsku, luhtakana, liejukana, ruokki, virtavästäräkki, hernekerttu, hippiäisuunilintu sekä valkopäätiainen. Kirkkonummen punapäänarsku lienee Tringan alueen ensimmäinen talvihavainto ja hippiäisuunilintu Tringan toinen talvihavainto. Marraskuussa löytynyt ja koko talven Vanhankaupunginlahdella viihtynyt valkopäätiainen oli varmasti talven bongatuin lintu koko maassa, Tringan ekopinnaskabassa sen haki listalleen 24 osallistujaa. Linnun risteymään viittaavista piirteistä on käyty keskusteluja talven mittaan ja nähtäväksi jää, minkälaiseen päätöksen rariteettikomitea linnun kohdalla aikanaan päätyy – ja tuleeko päätös vaikuttamaan takautuvasti myös Tringan ekopinnaskaban tuloksiin…
Valkoselkätikalla oli viime syksynä ennätysvoimakas vaellus, jonka jäljiltä valkoselkätikkoja jäi talveksi Tringan alueelle normaalia enemmän. Talviekopinnaskabassa sen havaitsi 40 kilpailijaa, eli 63% kisan osallistujista. Myös pähkinänakkeleita jäi talvehtimaan, ja sen havaitsi hiukan yli puolet osallistujista.
Ässät, eli vain yhden osallistujan kisassa havaitsemat lajit:
Talviekopinnaskaba_ässät
Kaikki talviekopinnaskaban tulokset löytyvät Tringan pinnakisapalvelusta: http://www.tringa.fi/kisa/
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin