Kuulumisia Tringan kevätkokouksesta

Tringan sääntömääräinen kevätkokous pidettiin torstaina 7. huhtikuuta. Paikalla oli viime vuodesta poiketen ilahduttavan runsaasti väkeä, yli 50. Jo perinteeksi muodostunutta tapaa noudattaen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Petti Uusivuori.
Kevätkokouksessa hyväksyttiin muutamin pienin muutoksin vuoden 2015 toimintakertomus sekä tilinpäätös, joka oli poikkeuksellisesti noin 52 000 € ylijäämäinen. Suurin osa ylijäämästä oli seurausta siitä, että taseeseen varsin alhaisella arvolla kirjatut osakkeet myytiin ja summa sijoitettiin vuonna 2015 sijoitusstrategian mukaisesti; osakkeiden myynnistä kirjattiin noin 40 000 euron voitto. Lisäksi tulosta nostivat odotuksia paremmin tuottanut suojelukeräys ja Tiiran havaintojen runsas myynti. Yhdistyksen puheenjohtajan Jukka Hintikan mukaan ylijäämän keskeinen käyttökohde on Tringan oma suojelutyö.
Toiminnan- ja tilintarkastaja totesivat lausunnoissaan yhdistyksen talouden ja hallinnon tulleen hoidetuksi hyvin, ja kevätkokous päätti myöntää tili- ja vastuuvapauden.
Lisäksi kevätkokouksessa käsiteltiin Tringan strategia vuosille 2017–2021. Strategian esitteli yhdistystoimikunnan puheenjohtaja Margus Ellermaa ja se on muiden asiakirjojen tavoin luettavissa yhdistyksen verkkosivuilla täällä. Strategian toteuttamisen myötä Tringan toiminta ammattimaistuu, viestinnän merkitys korostuu ja vapaaehtoisten panos toiminnassa kasvaa.
Lopuksi kuultiin luontotoimittaja ja kirjailija Juha Laaksosen esitelmä Miljoona linnunpönttöä ja yksi dekkari. Jatkot pidettiin Mannerheimintien Iguanassa.
Seuraava kuukausikokous pidetään Tieteiden talolla 12.5. klo 18 alkaen. Ohjelmassa on Matti Riihimäen esitelmä Merisirrit Tammisaaren ulkosaaristossa. Tervetuloa!
Kevätkokous 2016

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin