Lintusäätiedote 11.–13.4.2016: Hyvä retki- ja muuttosää jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Hyvä retki- ja muuttosää jatkuu, sillä olemme heikon korkeapaineen selänteen alueella, joskin edelleen viileässä ilmamassassa. Kaakossa oleva lämmin vetäytyy vähän kauemmas ja Etelä-Itämerellä ajoittain navakka koillistuuli jarruttaa tulijoita.

Ma: Aamupuolella on enimmäkseen heikkoa-kohtalaista koillisenpuoleista tuulta, iltapäivällä merituulta tai heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Selkeää-puolipilvistä, mutta iltapäivällä kumpupilvet voivat lauttaantua. Hyvä sää vallitsee jokseenkin kaikille tulijoille, kurjelle ja aikaisille hyönteissyöjille vähän huonommin.

Ti: Aamupuolella on tyyntä – heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, iltapäivällä kohtalaista lounaanpuoleista tuulta. Pilvisyys vaihtelee, mutta enimmäkseen on selkeää-puolipilvistä. Erittäin hyvää muuttosäätä kaikille tulijoille, myös kurjille ja haukoille.

Ke: Enimmäkseen heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Aamulla melko selkeää, mutta pilvisyys lisääntyy päivän kuluessa ja iltapäivällä heikot kuurot ovat mahdollisia, lähinnä sisämaassa. Yhä hyvä muuttosää.

Loppuviikon arvio: Kylmän, muuttoa jarruttavan pohjoisvirtauksen sekä sadesään mahdollisuus kasvaa.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email