Tringan talkoot jatkuvat Helsingin Vanhankaupunginlahdella



Vanhankaupuginlahden arvokkaita ranta- ja tulvaniittyjä on hoidettu elokuussa vapaaehtoisvoimin ja talkoot jatkuvat. Kuun alkupuolella avattiin maisemaa ja raivattiin vesakoituvaa niitynreunaa Purolahden lintulavan edessä ja tällä viikolla vuorossa on ollut rantaniityn ja ruovikon niitto Hakalan lintutornin edustalla.

Talkoot jatkuvat huomenna lauantaina Hakalan tornin edustalla. Luvassa on ruovikon niittoa pääosin viikatteilla. Talkoihin kaivataan lisävoimia, lähde siis mukaan! Kokoontuminen lauantaina 19.8. Hakalanniemen tornin ja lintulavan välissä, karja-aidan päässä klo 9 aamulla. Talkoot järjestetään säävarauksella.

Vedenkorkeusennuste näyttää hyvältä aamupäivän ja alkuiltapäivän osalta, myöhemmin päivällä nouseva vesi saattaa haitata työskentelyä rantaniityllä. Myös Purolahden edustalla riittää vielä mm. pensaikon karsintaa, myös Purolahdelle kaivataan talkoolaisia.
Suositeltavat niittotalkoovarusteet ovat pitkävartiset kumisaappaat (tai kahluusaappaat), hanskat ja auringolta suojaava vaatetus. Varaa mukaan myös riittävästi juomavettä!
Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse: tsu1058 (ät) gmail.com 

Näkymä Purolahden lintulavalta Koetilan suuntaan talkoopäivän aamuna ja sama näkymä illalla. Kuvat © Taavi Sulander.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin