Lintusää 23.–25.10.2017: Kylmä korkeapaine tyhjentää Suomea muuttolinnuista

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kylmä korkeapaine jatkaa oloaan Suomen läheisyydessä vielä pari päivää, mikä aiheuttaa hyvää myötätuulta, hyönteisravinnon vähenemistä yöpakkasissa ja sen myötä tyhjentää muuttajia ja harvinaisuuksia tehokkaasti pois Suomesta.
Ma: Mantereella on heikkoa-kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa koillisen puoleista tuulta, selkeää-puolipilvistä mutta merellä ja rannikolla, etenkin Hangossa, lumi-, vesi- ja räntäkuuroja. Hyvä muuttosää vallitsee ja mm. joutsenia, vesilintuja, kotkia, punatulkkuja, puukiipijöitä, keltasirkkuja, tiaisia sekä loppuja hanhia muuttaa.
Ti: Mantereella heikkoa itätuulta, merellä kohtalaista (Hangossa jopa navakkaa) kaakonpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä sekä rannikolla ja merellä aamulla joitakin räntäkuuroja. Edelleen on melko hyvä muutto- sekä retkisää.
Ke: Aamulla on heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, melko vähäistä pilvisyyttä ja kohtalainen muuttosää. Päivän kuluessa muuttosää heikkenee, sillä kaakkoistuuli voimistuu merellä navakaksi, lännessä jopa kovaksi, sää pilvistyy lännestä alkaen, ja yhtenäinen sadealue ehtii arviolta Hangon seudulle ennen pimeää. Sade voi alkaa räntänä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin