Vuoden tringalainen on Hannu Sarvanne


 
Helsinkiläinen Hannu Sarvanne nimettiin vuoden 2017 tringalaiseksi eilen Tieteiden talolla pidetyssä kuukausikokouksessa. Kyseessä on kiertopalkinto, joka myönnetään yhdistyksen toiminnassa ansioituneelle henkilölle.
Vuoden tringalaisen valinta liittyi tänä vuonna linnuston kartoituksiin ja havainnointiin. Havainnot ja kartoitukset ovat kaiken Tringan suojelutoiminnan perusta. Ilman sitä yhdistyksellä olisi paljon vähemmän mahdollisuuksia vaikuttaa linnustonsuojelukysymyksissä.
Hannu Sarvanne on tehnyt linnustonkartoituksia aktiivisesti, toisinaan jopa oma-aloitteisesti. Hannu on osallistunut Tringan kartoituksiin esimerkiksi Santahaminassa, tutkinut vuosikausia tarkasti Helsingin Vanhankaupunginlahden linnustoa ja julkaissutkin tuloksia esimerkiksi valkoselkätikan ravinnosta. Normaalien kartoitusten ohessa hän on muun muassa seurannut erittäin tarkasti esimerkiksi töyhtöhyypän pesintää. Hänen havaintonsa ovat Tiirassa aina esimerkillisen tarkasti koordinaattien kera.
Hannu on myös tiedottanut tutkimuksistaan aktiivisesti Tringa-verkossa. Se voi tuntua pieneltä asialta, mutta sitä kautta on varmasti kannustettu monta muuta lintuharrastajaa tarkempaan lintujen tarkkailuun ja havaintojen ilmoittamiseen ja luotu keskustelua, jonka kautta monelle on tullut tärkeitä ahaa-elämyksiä linnuista.
Hannu on arkinen puurtaja, joka ei koskaan tee isoa numeroa tekemisistään, mutta jonka kartoitustaidot ovat esimerkilliset.
Lämpimät onnittelut Hannulle!

Tringan puheenjohtaja Jukka Hintikka (oik.) luovuttaa kiertopalkinnon vuoden tringalaiselle.
Kuvat: Tomi Muukkonen (ylempi), Ina Tirri (alempi)
Teksti: Jukka Hintikka

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin