Gustaf Nordenswanille voitto Tringan ekopinnaskabassa 2017

Tringan ekopinnaskaba järjestettiin nyt viidettä kertaa, ja kisan voittoon ylsi helsinkiläinen Gustaf Nordenswan 226 lajilla. Ahkerasti ekopinnaskaboihin osallistuvalle, talviekopinnaskaban peräti kolme kertaa voittaneelle Gusselle varsinaisen ekopinnaskaban voitto oli ensimmäinen. Toiseksi kisassa sijoittui 221 lajilla Hangon lintuaseman miehittäjäkonkari Aatu Vattulainen, kolmannen sijan jakoivat espoolaiset Jani Ceder ja Jyri Strandberg 218 lajilla.
Voittajan arvioidessa omaa suoritustaan yhtenä menestyksen avaintekijänä oli “kilpailun tason romahtaminen viimeinkin tarpeeksi alhaiseksi”. Kisan kokonaislajimääräksi saatiin 265, mikä on hieman aiempia vuosia vähemmän. Ekopinnaskaban lajilistaan saatiin kolme uutta lajia: välimerenhaukka, taigakirvinen ja kääpiökerttu.
Ekopinnaskaba 2017 keräsi yhteensä 90 osallistujaa kymmenestä eri kunnasta. Jokaiseen viiteen ekopinnaskabaan on nyt saatu eri voittajat, ja jokaisella kerralla voittaja on ollut helsinkiläinen. Aatu Vattulaisen toinen sija tarkoitti sitä, että ensimmäistä kertaa ekopinnaskaban kolmen kärkeen yllettiin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.
Tringan ekopinnaskaban 2017 kymmenen kärki:

Eniten kisakilometrejä ilmoitti Jyri Strandberg; 3594 km. “Spondeja”, eli spontaaneja havaintoja teki eniten Gustaf Nordenswan; 197.

Ekopinnaskaban ässät, eli vain yhden kilpailijan havaitsemat lajit (16 kpl):

Kokonaisuudessaan Tringan ekopinnaskaban tulokset löytyvät täältä: https://www.vanha.tringa.fi/kisa/ Pinnakisapalvelusta löydät myös aiempien ekopinnaskabojen tulokset, sekä tällä hetkellä käynnissä olevat pinnakilpailut.