Tringa tiedottaa: Kaikille avoimet Pihabongaus-tapahtumat Helsingin Lapinlahdessa ja Espoon Villa Elfvikissä

Mediatiedote 19.1.2018 – vapaa julkaistavaksi heti
Suomen suurin lintuharrastustapahtuma, BirdLife Suomen Pihabongaus, järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28.1.2018. Helsingin Seudun Lintutieteellisellä Yhdistyksellä eli Tringalla on pihabongausviikonloppuna kaksi kaikille avointa yleisötapahtumaa.
Lauantaina 27.1. klo 10–14 pihabongataan Helsingin Lapinlahden puutarhapalstojen linturuokinnalla. Tringan lintuoppaat päivystävät paikalla ja opastavat talvilintujen tunnistamisessa. Tapahtumapaikan viereinen Kahvila Lähde aukeaa klo 12. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Pro Lapinlahti ry:n kanssa.
Sunnuntaina 28.1. klo 11–13 Tringa on mukana Espoossa Villa Elfvikin luontotalon pihabongaustapahtumassa. Tervetuloa bongaamaan lintuoppaan kanssa mahdollisimman monta lintulajia lintujen ruokintapaikalle! Villa Elfvikin ystävät tarjoavat lämmintä mehua ja Café Elfvik on auki.
Median edustajille järjestetään pihabongaus ennakkoon torstaina 25.1.2018 Itä-Helsingissä Käätypolku 8:n pihalla klo 10–13. Ilmoittautumiset ennakkopihabongaukseen Tringan puheenjohtajalle Jukka Hintikalle ke 24.1. klo 12.00 mennessä (yhteystiedot alla).
”Tämän talven erikoisuus ovat olleet järripeipot, joita on jäänyt talvehtimaan poikkeuksellisen paljon. Alkutalvesta puimatta jääneet pellot houkuttivat niitä, mutta nyt iso osa niistä on löytänyt tiensä myös lintulaudoille”, kertoo Tringan puheenjohtaja Jukka Hintikka.
Pihabongaus on kaikille avoin tapahtuma, jossa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Lintuhavainnot ilmoitetaan BirdLife Suomelle. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvilinnuston muutoksista. Tähänastiset tulokset kertovat muun muassa hömötiaisen ja varpusen selvästä vähenemisestä ja pikkuvarpusen runsastumisesta.
Pihabongaus on Suomen suurin lintuharrastustapahtuma. Se on järjestetty tammikuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2006 lähtien. Viime vuosina noin 20 000 ihmistä on tarkkaillut lintuja lähes 15 000 pihalla ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja noin 5 miljoonasta lintuyksilöstä.
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry on BirdLife Suomen paikallisyhdistys, johon kuuluu yli 3000 lintuharrastajaa Uudellamaalla.
Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry
Jukka Hintikka, puheenjohtaja@tringa.fi, 044 566 5593
Johannes Silvonen, toiminnanjohtaja@tringa.fi, 050 327 4877
Lapinlahden pihabongaus Tringan tapahtumakalenterissa
Villa Elfvikin pihabongaus Tringan tapahtumakalenterissa
http://www.pihabongaus.fi
http://www.tringa.fi
http://www.birdlife.fi
Talviruokinnan yleistyminen ja talvien leudontuminen ovat suosineet mustarastaita, joita näkyy Pihabongauksessa yleisesti. © Hemmo Ristimäki.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin