Lintusää 17.–19.4.2018: Hyvää muuttosäätä haukoille, kotkille ja haikaroille

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muutto on edistynyt todella nopeasti, paitsi eilen ja tänään sumu tai sumupilvi on pidätellyt tai pudottanut muuttajia. Eilinen oli hyvä esimerkki vähäpätöisestä matalapaineesta, jota ei vielä lauantaina näkynyt ennusteissa. Kuitenkin se antoi mukavaa, katupölyä pesevää sadetta eilen. Korkeapaineen selänne uusiutuu vielä lähipäivinä, mutta ei aivan niin hyvänä kuin aikaisemmin, sillä virtaus on lännen puolelta ja lähiöinä jo 300 m korkeudessa navakasti luoteen ja pohjoisen puolelta. Ilmamassa pysyy tavanomaista lämpimämpänä perjantaihin asti, mutta sen jälkeen on epävarmaa vielä, palataanko normaaliin ja sateisempaan, vaiko kuurosateiseen ja koleaan säätyyppiin. Kuitenkin tällä viikolla lintuja tulee niin, että päivämuutto alkaa jo heiketä ja painopiste siirtyy vähitellen aamuista öihin, etenkin rastaita tulee paljon. Voitaisiin odotella ainakin luhtahuittia, pikkulokkia, keltavästäräkkiä, mustavikloa ja sirittäjää. Sepelrastaiden vyöryyn ei sääkartoilta näyttäisi löytyvän mitään selitystä.
Ti: Enimmäkseen on pilvistä ja kohtalaista lännen-luoteenpuoleista tuulta. Matalan alapilven takia ei ole hyvä muuttosää.
Ke: Aamupuolella heikkoa-kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länteen. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja iltapäivällä pieni sateen mahdollisuus. Melko hyvä muuttosää.
To: Heikkoa-kohtalaista luoteenpuoleista tuulta ja verraten selkeää. Päivällä sisämaassa on lämmintä ja vielä parempaa muuttosäätä kuin edellisinä päivinä, etenkin haukoille, kotkille ja haikaroille.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin