Lintusää 23.–25.4.2018: Kevät etenee koko ajan

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Ensi yönä ja aamulla on erittäin hyvä muuttosää. Sen jälkeen ensi viikolla vallitsee läntinen-lounainen virtaus, jonka yölämpötilat ovat ajankohdalle tavanomaisia, päivälämpötilat viileähköjä, ja ajoittain sataa. Ei siis erityisen hyvää vaan enemmänkin huonohkoa muuttosäätä – ei kuitenkaan mitään varsinaista pysäytystä, vaan lintuja tulee ja kevät edistyy pikkuhiljaa koko ajan.

Ma: Yöllä on tyyntä, hyvä näkyvyys ja erinomaista muuttosäätä rastaille ja pikkulinnuille, vesilinnuille, kahlaajille ja hanhille. Sisämaassa on aamulla pikkupakkasta. Tuuli on aamulla etelästä ja heikkoa, voimistuu hiljalleen kohtalaiseksi sekä kääntyy iltapäivällä idän ja kaakon välille. Puolipilvistä tai pilvistä ja ma-ti yönä tulee lännestä alkaen sadetta ja pudotussäätä.

Ti: Sade lakkaa aamun kuluessa lännestä alkaen samalla, kun kohtalainen tuuli (merellä ajoittain navakka) kääntyy etelän ja kaakon väliltä lounaaseen. Sateen jälkeen matala sumupilvi tai sumu, jopa tihkusade, ovat mahdollisia aina iltapäivään asti. Sen jälkeen pilvisyys rakoilee. Muuttosää on aika huono, mutta tuo kahlaajia näkyviin.

Ke: Enimmäkseen heikkoa etelän ja lännen välistä tuulta, verraten pilvistä ja ajoittain sadetta tai sadekuuroja. Heikohko muuttosää.

Loppuviikon arvio: Melko samanlaista kuin ti–ke. Vapun tienoilla kuuma harvinaisuusputki lähestyy etelästä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin