Lintusää 3.–5.9.: Öisin voimakasta hyönteissyöjämuuttoa, aurinkoisella säällä liikkuvat haukat

Jarmo Koistisen laatima lintusää Tringan alueelle:
Lämmin kesäinen korkeapaine jatkuu parin päivän poutajaksona, mutta sumut piinaavat edelleen aamuisin ja etelästä lähestyy sen jälkeen kuurosateita. Yöllä on kovaa hyönteissyöjämuuttoa, sumun tullessa vastaan hyvää pudotussäätä ja joka päivä idän–kaakon harvinaisuuksien tulosäätä. Jos iltapäivisin on edes osaksi aurinkoista, haukkamuutto voi olla kovaa. Myös pääskyjen muutto on voimakasta, mutta ne menevät paljolti korkeuksissa vaikeasti laskettavina.
Ma: Heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä, poutaa ja taas aamupuolella, etenkin mantereella, sumun–sumupilven mahdollisuus. Muuten erinomainen muuttosää.
Ti: Enimmäkseen on heikkoa–kohtalaista, merellä iltapäivällä jopa navakkaa koillisenpuoleista tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja aamun sää sekä muuttosää kuten ma, mutta sumun mahdollisuus vähän pienempi.
Ke, epätarkka: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa idänpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti ajoittain sadetta tai kuuroja. Sateen sattuessa yöllä on erinomaista pudotussäätä yömuuttajille ja harvinaisuuksille ja merellä mahdollisuus näkyvälle sorsamuutolle (haapanoita).

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin