Lintusäätiedote 24.–26.3.2019: Sunnuntain hyvä muuttosää tuo lisää hanhia ja joutsenia

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Tänään hyvän aamun jälkeen tuli huono sääjakso, mutta illaksi sää vielä ehtii parantua ainakin lännessä hetkeksi ennen pimeää. Ensi viikko on taas melko vaihtelevaa, sillä hyvän huomisen jälkeen tulee pari hiljaista päivää, kun taas loppuviikko näyttää muuton ja lumen sulamisen kannalta oikein hyvältä.

Su: Enimmäkseen on navakkaa lännenpuoleista tuulta, selkeää-puolipilvistä ja hyvä muuttosää erityisesti Ruotsista tuleville linnuille (uuttukyyhkyjä, töyhtöhyyppiä, hanhia, joutsenia, kottaraisia, haahkoja).

Ma: Aamulla on heikkoa-kohtalaista luoteen–pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivällä voimistuu lännessä navakaksi. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti joitakin vesi- tai räntäkuuroja. Muuttosää on aamulla melko hyvä (vaikka aamulla on pakkasta), mutta huononee päivällä, koska Selkämerellä ja Pohjois-Itämerellä on navakka pohjoisvirtaus.

Ti: Heikkoa–kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti lumi- tai räntäkuuroja; aamulla pakkasta. Muuttosää ei ole kovin hyvä, mutta ehkä hiirihaukoille ihan ok. Toisaalta muuttajat lentävät matalalla ja ovat siksi hyvin havaittavissa.

Loppuviikon arvio: Lännestä–lounaasta virtaa lämmintä ilmaa, muutto voimistuu huomattavasti.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin