Tringa järjestää lintuopaskurssin

Tringa järjestää lintuopaskurssin huhtikuussa – ’Luova ja laaja lintuopastus’. Kurssi antaa eväitä niin lapsille, nuorille kuin kaikenikäisille suunnattujen linturetkien opastukseen. Kurssi sopii sekä opastuksista kiinnostuneille ja oppaaksi ryhtymistä harkitseville, kuin myös lintuoppaana jo toimineille lintuharrastajille.

Kurssi järjestetään Espoon Villa Elfvikissä kaksiosaisena, ensimmäinen koulutuspäivä on lauantaina 6.4. ja toinen la 13.4. (molempina päivinä klo 10-15). Koulutuksesta vastaa kokenut luonto-opas ja ympäristökasvattaja Erkki Makkonen. Kurssi toteutuu, mikäli sille ilmoittautuu vähintään 10 osallistujaa. Kurssille mahtuu rajallinen määrä osallistujia, ole siis nopea ja ilmoittaudu mukaan! Kurssi on maksuton. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 27.3. mennessä: toimisto(ät)tringa.fi

Lintuopaskurssilla harjoitellaan ja kokeillaan uusia näkökulmia ja luovia menetelmiä rikastamaan ja syventämään lintuopastusta. Oppaan työkalupakkiin kolahtaa mm. kuuntelu- ja muita aistiharjoituksia, ilmaisullisia menetelmiä, lintuleikkejä, erilaista havainnointia ja habitaatin salojen avaamista retkien osallistujille. Kurssi rohkaisee ja antaa eväitä opastettujen linturetkien vetämiseen niin aloittelijoille kuin kokeneemmille oppaille.

Lintuopaskurssilla ollaan sekä sisällä että ulkona, ja opastuksia pääsee harjoittelemaan käytännössä – Villa Elfvikin monipuolinen ympäristö tarjoaa tähän hyvät puitteet. Kurssille osallistuneilla on mahdollisuus kokeilla opastusta myös Tringan tulevilla kevään tai alkusyksyn retkillä.

Oppaita ja opastettavia huhtikuisella linturetkellä © Merja Talvela


150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin