Lintumatka Azoreille 

Loading Map....

Aika
09.10.2020 - 17.10.2020 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

0 paikkaa vapaana

Luokat

Kierrämme kolmen saaren, Sao Miguelin, Terceiran ja Floresin lintupaikkoja ja upeita nähtävyyksiäkin läntisten lintuharvinaisuuksien (lähinnä kahlaajien ja sorsalintujen) päämuuttoaikaan. Myös varpuslintuosastolla saattaa olla odotettavissa yllätyksiä.

Lisäksi käymme tutustumassa kotoperäisen azorientulkun pesimäalueeseen. Azoreilla on lokakuun alkupuolella usein vielä paikallisia ruusutiirojakin.  Niiden lisäksi on mahdollista havaita kottaraisen, mustarastaan, peipon, hippiäisen, sepelkyyhkyn ja hiirihaukan kotoperäisiä alalajeja.

 

Ulappalintuja näemme saariltakin, mutta lähemmin niihin tutustumme valas- ja liitäjäretkellä, joka tehdään Floresin saarelta käsin järeällä kumiveneellä. Matka riippuu paljolti säistä. Lisäksi merenkäynti on usein voimakasta, joten osallistuminen meriretkelle on vapaaehtoista ja veloitetaan vain mukaan lähtijöiltä.

 

Siirtymiset retkellä tehdään kävellen ja pikkubussilla. Maasto on enimmäkseen pikkukengillä kuljettavaa, mutta maastokengät suositeltavia. Koska tällä retkellä on paljon siirtymiä paikasta toiseen, pyydetään retkelle lähtijöiltä maltillista määrää matkatavaroita.

 

Sää on lokakuussa varsin vaihteleva. Saattaa olla hyvinkin lämmintä, sumuista, tuulista tai vesisateista. Päivälämpötilat ovat lokakuussa yleensä yli 20 astetta. Suomalainen loppukesän ja alkusyksyn vaatetus on hyvä, ei ihan sortsikeliä, mutta toppavaatteitakaan ei tarvita.

 

Hotellit ovat keskitasoisia majoituksia, joihin ei pääsääntöisesti kuulu aamiaista.  Useimpien hotellien varauskirjat eivät ole vielä auki vuoden päähän, joten ne valitaan myöhemmin.

 

Retki on vain Tringan jäsenille. Retkellä on oltava voimassa oleva matkavakuutus. Max 7 osallistujaa. Retki toteutetaan, jos sille ilmoittautuu vähintään 6 lähtijää.

 

 

Oppaana: Tero Linjama

Lähtöpaikka: Helsinki-Vantaan lentoasema

Retkiaika: Tarkat ajat ilmoitetaan osallistujille myöhemmin

Retken hinta: Noin 1950 e. Maksu tarkentuu ja tiedotetaan osallistujille, kun lentohinnat varmistuvat. Retkimaksu sisältää lennot, majoituksen 2 hh:ssa, autonvuokran, polttoaineet, autovakuutuksen, kuljetuksen, opastuksen, ilmastokompensaatiomaksun (Suomen luonnonsuojeluliiton Madagascarin metsittämisprojekti). Yhden hengen huoneen lisämaksu noin 350 e. Kirjoita ilmoittautumisen kommenttikenttään, jos haluat yhden hengen huoneen. Vapaaehtoinen merimatka maksetaan vasta paikan päällä. Lisäksi osallistujilta kerätään retken aluksi käteiskassa 30 e per osallistuja, jolla maksetaan matkalla menoja, joista on vaikea saada kuittia, esim. mahdollisia tietullimaksuja yms.

Ilmoittautuminen: Sitova netti-ilmoittautuminen 8.12. alkaen, viimeistään 30.1.2020. Varausmaksu 400 e maksetaan Tringan retkitilille viimeistään 30.1.2020. Lentoliput ostetaan heti kun lentoaikataulut varmistuvat. Loppumaksu, jonka suuruus ilmoitetaan osallistujille, maksetaan viimeistään 31.8.2020. Peruutustilanteessa varausmaksu palautetaan vain, mikäli peruneen tilalle saadaan toinen osallistuja ja tällöinkään varausmaksua ei palauteta kokonaisuudessaan, sillä lentoyhtiö veloittaa lentolipun matkustajatiedon muutoksesta.

Mikäli retki täyttyy nopeasti, voit ilmoittautua mahdollisten peruutuspaikkojen varalta jonoon sähköpostilla: retketÄTtringa.fi.

Tiedustelut: tero.linjamaÄTgmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email