Linturetki Talosaareen PERUTTU

Loading Map....

Aika
03.05.2020 kello 09.40 - 15.00

Lähtöpaikka
Talosaaren pysäkki

Luokat

Retkellä tutustutaan Östersundomin lintulahtien ja Talosaaren peltojen ja metsien monipuoliseen linnustoon. Kävelemme Talosaarentietä Husön ratsastuskeskukselle, josta jatkamme Torpvikenin lintulahden rannalla sijaitsevalla Torpalle. Torpalla pidetään evästauko, jonka jälkeen kierretään lenkki Talosaaren ulkoilualueen hienoissa metsissä ja tutkitaan läheisten lintulahtien elämää. Kevään kulusta riippuen retkellä on mahdollista havainnoida pelloilla levähtäviä kevätmuuttajia (kahlaajat, hanhet ja vesilinnut), metsien lajistoa (tikkoja, hyönteissyöjiä) ja lintulahtien linnustoa (laulajia, petolintuja, sorsia).

Retki päättyy Talosaarentien bussipysäkille, arvioitu kesto 4-5 tuntia. Kävelyä kertyy päivän mittaan reilut 10 kilometriä, josta valtaosa tasaista tietä pitkin. Myös Talosaaren alueen polut ovat varsin helppokulkuisia.

Torppa on Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen hallinnoima huvila, joka toimii oivallisena tukikohtana luontoretkille. Torpalla on mahdollista saunoa ja yöpyä – myös tämän retken yhteydessä – jos kiinnostuit, kysy lisää: helsy(AT)sll.fi. Lue lisää Torpasta: https://www.sll.fi/helsinki/mita-teemme/torppa/

Retki järjestetään yhteistyössä 50. toimintavuottaan viettävän Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa (https://www.sll.fi/helsinki/) .

Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Oppaana: Aapo Salmela, Julia Palorinne ja Jaana Sarvala

Lähtöpaikka ja retkiaika: Lähtö Uuden Porvoontien varressa sijaitsevalta Talosaarentien bussipysäkiltä klo 9.40 (bussit 93 ja 841 Itäkeskuksesta, pysäkkitunnus 5007). Tässä ei ole virallista parkkipaikkaa. Paluu samaan paikkaan viimeistään klo 15. Retkeilyä voi halutessaan jatkaa omatoimisesti esimerkiksi Porvarinlahdelle. Retkelle voi tulla mukaan myös vasta Husön ratsastuskeskuksen parkkipaikalta (Talosaarentie 283), josta on noin 1 km kävely Torpalle. Lähtö Husön parkkipaikalta, kun bussilla tulijat sinne ennättävät, noin klo 10.30.

Retken hinta: Maksuton

Ilmoittautuminen: Ei ilmoittautumista

Tiedustelut: Aapo Salmela, helsy(AT)sll.fi

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email