BirdLife Suomi
Tringa ry - Uudenmaan lintuharrastajien ja -tutkijoiden yhdistys

Vaelluslintuaamu Hangon lintuasemalla

Loading Map....

Aika
03.10.2020 kello 09.00 - 12.00

Lähtöpaikka
Hangon lintuasema

Luokat

Lähde Hangon lintuasemalle seuraamaan lintujen syysmuuttoa ja vaelluslintujen liikkeitä lauantaina 3. lokakuuta! Aamupäivä vietetään lintuaseman oppaan seurassa yhdellä maamme tunnetuimmista lintupaikoista syysmuuttoa havainnoiden ja muuttavien lintujen määritykseen keskittyen. Opastus kestää noin 3 tuntia ja sille mahtuu mukaan 12 lintuharrastajaa. Opastus soveltuu hyvin myös aloittelevalle lintuharrastajalle. Suositeltavat varusteet: omat kiikarit tarvitaan, myös kaukoputki suositeltava. Pukeutuminen sään mukaan.

Hankoniemi on yksi maamme tunnetuimmista lintujen muuttoreiteistä ja Hangon lintuasema Pohjoismaiden tärkeimpiä vaelluslintujen tutkimusasemia. Syyskuun lopulla ja lokakuussa alkaa vaelluslintujen, kuten tiaisten, närhien, tikkojen ja joinakin syksyinä myös pöllöjen, näytös. Suurimmat määrät vaeltajia nähdään usein lokakuun alussa, jolloin huippuvuosina lintuasemalla havaitaan tuhansia tiaisia ja satoja närhiä päivässä. Joinakin vuosina vaellus on vaisumpaa, mutta lokakuun alku on vielä hyvää aikaa myös muiden syysmuuttajien seuraamiseen.

Oppaana: Aki Aintila

Kokoontuminen: Tulliniemen luontopolun eteläpään näköalakalliolla paikalla, jossa kaksi retkipöytää. Lähtöpaikalle on luontopolun alusta noin 3,7 kilometrin kävelymatka. Lähtöpaikka kartalla: Uddskatanin näköalapaikka

Opastuksen kesto: klo 9.00 – 12.00

Opastuksen hinta: Aikuinen 20€; lapsi (7-18-v.) 10€.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautudu mukaan Hangon lintuaseman verkkokaupassa, osallistumismaksu maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Koska verkkokaupassa on saatavilla useampia retkiä, muistathan valita oikean päivämäärän!

Tiedustelut: opastukset(ät)halias.fi

Huom! Nuodatamme koronavirustilanteen vuoksi viranomaisohjeita sekä BirdLife Suomen suosituksia. Opastus järjestetään ulkona turvaväleistä huolehtien. Opastukselle voi osallistua vain terveenä. Tilanteen muuttuessa opastus voidaan joutua perumaan lyhyelläkin aikataululla. Tiedotamme mahdollisista muutoksista kaikkia ilmoittautuneita.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Sulje

Birdlife Suomi — Yhdessä lintujen puolesta

Tringa on BirdLife Suomi ry:n jäsen. BirdLife Suomi on maamme lintuharrastuksen, -tutkimuksen ja -suojelun keskusjärjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Tringalaisena olet mukana myös BirdLifen suojelutyössä ja saat BirdLife-jäsenlehden.

www.birdlife.fi