Kurssiohjelma

Tänne päivitetään Tringan tulevat kurssit.

Peruutusehdot

Lintuperuskurssi

Ajankohta: Opetusillat to 15.4., to 29.4., ti 11.5., to 27.5. ja to 10.6. klo 17.00–19.30 etäopetus (Google Meet).
Retket: su 18.4. (mahdollista myös la 17.4. sään mukaan), su 2.5., su 16.5., su 30.5., su 13.6 – aamuisin noin klo 6-10 välissä, tarkemmat tiedot etäopetuksessa.

Opettaja: Nadja Weisshaupt

Kuvaus: Kurssiin kuuluu viisi opetuskertaa torstai-iltaisin sekä noin kolmen tunnin opastetut linturetket kahdessa pienryhmässä viikonloppuisin pääkaupunkiseudulla. Kurssilla käsitellään pääkaupunkiseudun viittä erilaista elinympäristöä (vesistö, metsä, asuinalue, kosteikko, maatalousympäristö) ja opitaan niiden yleiset lintulajit, lajien tärkeimmät tuntomerkit ja laulut, sekä käteviä määritysvinkkejä ja ekologiaa. Kurssi sopii lintuharrastuksen aloittelijoille, aiempaa kokemusta lintuharrastuksesta ei tarvita.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Kiikarit (kaukoputki, jos on), lintuopas, eväät. Valitse sopivat vaatteet sään mukaan – linturetkellä seisotaan usein kauan samassa paikassa ja tulee helposti kylmä.
Koronatilanteen vuoksi retkellä varusteiden lainaaminen toisille ei ole mahdollista, retkellä pidetään 1-2 metrin turvavälit.

Osallistujamäärä: 18

Paikka: etäopetus, retket pk-seudulla.

Maksu: 120 € jäsen, 150 € ei-jäsen

Ilmoittautuminen: Kurssi on täynnä. Viime vuoden peruskurssin peruuntumisesta johtuen osallistujat siirtyvät halutessaan suoraan tämän vuoden kurssille.

Lisätietoja: toimisto(ät)tringa.fi

Kahlaajakurssi aloitteleville lintuharrastajille 2021

Ajankohta: Elokuun alussa 2021. Päivämäärät tarkentuvat myöhemmin.
Kurssilla on kaksi etäopetusiltaa ja yksi retki kahdessa pienryhmässä kahtena eri päivänä.

Opettaja: Nadja Weisshaupt

Kuvaus: Kahlaajakurssilla tutustutaan pääkaupunkiseudun yleisiin, säännöllisesti muutolla vieraileviin ja pesiviin kahlaajalajeihin. Kurssilla opitaan yleisvinkkejä kahlaajien määritykseen sekä lajikohtaisia tuntomerkkejä. Kurssiin kuuluu kaksi etäopetuskertaa sekä retki Espoon Laajalahdelle. Kurssi sopii lintuharrastajille, joilla on jo peruskokemusta ja -tietoja lintuharrastuksesta mutta joille kahlaajat ovat vielä hankalia. Etäopetus tapahtuu Google Meet-ohjelmalla, jota pystyy käyttämään tavallisella verkkoselaimella tai älypuhelimen sovelluksella.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Lintuopas-kirja (Svensson ym., Otava) tai vaihtoehtona eurooppalaisen kahlaajavalikoiman kattava lintuopas. Retkellä kurssilaisilta edellytetään kaukoputki, kiikarit ja lintuopas. Valitse sopivat vaatteet sään mukaan – lintutornissa tulee helposti kylmä, vaikka on kesä. Koronatilanteen vuoksi retkellä kaukoputken tai muiden varusteiden lainaaminen toisille ei ole mahdollista, retkellä pidetään 1-2 metrin turvavälit.

Osallistujamäärä: 16 (retkellä max. 8 osallistujaa/retki). Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssi on suunnattu aikuisille.

Paikka: Etäopintoihin osallistumiseen tarvitset tietokoneen ja verkkoyhteyden. Kurssiin kuuluva linturetki tehdään Espoon Laajalahdelle.

Maksu: Jäsenille 35 €; ei-jäsenille 50 €.

Ilmoittautuminen: Verkkoilmoittautuminen aukeaa heinäkuussa.


Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email