Tringan kurssit 2020

Tringan kurssitoimikunta järjestää lintuharrastukseen liittyviä kursseja. Toimikunta on perustettu vuoden 2020 alussa.

Haluatko mukaan kursseja suunnittelemaan, järjestämään tai opettamaan? Ota yhteyttä kurssitoimikunnan vetäjään Virve Viertiöön: kurssit(ät)tringa.fi.

Määritystasot: 1 (alkeet), 2 (perustaso), 3 (jatkotaso), 4 (edistyneet)

Tiira-kurssi

Kurssin taso: ei määritelty

Ajankohta:  keskiviikkona 4.3. klo 17.30-19.30

Opettaja: Tringan suojelusihteeri, lintuharrastaja Aapo Salmela.

Kuvaus: Takkuaako havaintojen tallennus? Mitä sinne Tiiraan oikein pitäisi ilmoittaa? Mitä kaikkea Tiirasta voi hakea? Tringa järjestää Tiira-koulutuksen, jonka tarkoituksena on perehdyttää Tiiran käytön perusteisiin ja kertoa, miksi ja miten havaintoja kannattaa tallentaa. Saat myös tarvittaessa henkilökohtaista opastusta havaintojen tallentamiseen ja siinä mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin.

Illan aikana käsitellään seuraavia aiheita:

  • Mikä on Tiira ja mihin sitä tarvitaan
  • Tiiran hakutoiminnot ja niiden käyttö
  • Mitä Tiiraan kannatta ilmoittaa
  • Havaintojen tallentaminen

Koulutuksessa keskitytään Tiiran käyttöön tietokoneella. Oma läppäri kannattaa siis ottaa mukaan, mikäli kaipaat apua havaintojen tallennuksen harjoitteluun.

Osallistujamäärä: 25

Paikka: Koulutus järjestetään Kruununhaassa, Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Maksu: Koulutus on maksuton.

Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan verkkolomakkeella, joka avautuu ma 24.2. klo 18 täällä.

Lisätietoja: Oma läppäri ja kirjaamattomia havaintomuistiinpanoja mukaan.

Pönttölintuharrastuksen etäopintopäivät 24.-26.4.

Kurssin taso: Ei määritelty, kaikki tervetulleita

Ajankohta: pe 25.4. – su 26.4.

Opettaja: Eero Haapanen

Kuvaus: Viikin uuttukyyhkyjä ja muita pönttölintuja seurannut Eero Haapanen kertoo pönttölintuharrastuksesta: linnunpönttöjen tekemisen historiasta, pönttölintulajeista, pöntöistä osana suojelutyötä ja lintututkimusta.
Kurssi tapahtuu etäopetuksena. Osallistujille lähetetään kuusi pidempää sähköpostia kuvineen. Osallistujat voivat lähettää kysymyksiä ja kommentteja joukkosähköpostina tai suoraan Eerolle. Huhtikuun lopussa Viikissä on alkamassa uuttukyyhkyjen rengastuskausi, ja kurssilaiset pääsevät seuraamaan etänä pönttöjen tarkastusta Vanhankaupunginlahdella.

Osallistujamäärä: Osallistujamäärä max 20 osallistujaa.

Paikka: kurssi toteutetaan etäkurssina.

Maksu: maksuton

Verkkoilmoittautuminen aukeaa to 16.4. klo 18.00 täällä: verkkoilmoittautuminen

Tiedustelut: toimisto(ät)tringa.fi

Määrityskurssi aloittelijoille

Kurssin taso: 1

Ajankohta: Opetusillat to 16.4., ke 29.4., ti 12.5., to 28.5. ja to 11.6. klo 17.00–19.30 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki). Retket viikonloppuaamuisin (la tai su, joka varapäivä sään mukaan, kellonaika tarkentuu myöhemmin): 18./19.4, 2./3.5., 16./17.5., 30.5., 13.6.

Opettaja: Nadja Weisshaupt

Kuvaus: Kurssiin kuuluu viisi opetuskertaa torstai-iltaisin Helsingissä sekä noin kolmen tunnin opastetut linturetket viikonloppuisin (la/su, joka varapäivä sään mukaan) pääkaupunkiseudulla. Kurssilla käsitellään pääkaupunkiseudun viittä erilaista elinympäristöä (vesistö, metsä, asuinalue, kosteikko, maatalousympäristö) ja opitaan niiden yleiset lintulajit, lajien tärkeimmät tuntomerkit ja laulut, sekä käteviä määritysvinkkejä ja ekologiaa. Kurssi sopii lintuharrastuksen aloittelijoille, aiempaa kokemusta lintuharrastuksesta ei tarvita.

Osallistujamäärä: 25

Paikka: Teoria Tieteiden talolla, Retket pk-seudulla.

Maksu: 120 € jäsen, 150 € ei-jäsen

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja: Kurssi on siirretty keväälle 2021

Lintumaalauskurssi

Kurssin taso: ei määritelty

Ajankohta: tarkentuu myöhemmin

Opettaja: Minttu Somervuori

Kuvaus: Kurssin aikana tarkkaillaan lintuja ja luonnonilmiöitä lintutornilla käsin Tringan lintuoppaan opastuksella, samalla tehdään omista havainnoista piirustus- tai tekstimuotoisia muistiinpanoja. Huomioiden ja havaintojen perusteella piirretään ja maalataan yhteinen suurikokoinen seinämaalaus. Piirustus- ja maalaustekniikoina käytetään kollaasitekniikka ja kokeillaan erilaisia maalausteloja ja pensseleitä. Kurssin piirustus- ja maalausosuuden on tarkoitus esitellä uusia näkökulmia ja vaihtoehtoisia piirtämisen tekniikoita omaan kuvalliseen ilmaisuun myös aikuisille osallistujille. Yhdessä suurikokoinen kuva-ala saadaan täytettyä ja perinteisestä pienen mittakaavan piirtämisestä poikkeava työtapa tarjoaa mahdollisuuden kokeiluun ja luovuuteen. Kurssin aikana nautitaan omat eväät, joko Villa Elfikin luontotalolla tai lintutornilla lintuja havainnoiden.

Osallistujamäärä: Ilmoitetaan myöhemmin

Paikka: Villa Elfvikin luontotalo

Maksu: Ilmoitetaan myöhemmin

Ilmoittautuminen: Ilmoitetaan myöhemmin

Lisätietoja: –


Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email