Löytäjäskaba

Tringa järjestää vuonna 2017 löytäjäskaban. Skaban tarkoituksena on nostaa harrastajien retkeilyaktiivisuutta, suunnata retkeilyä vähemmän kolutuille lintupaikoille, sekä lisätä havaintojen ilmoitusaktiivisuutta. Löytäjäskaba on avoin kaikille lintuharrastajille, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Löytäjäskaban säännöt:

  • Kilpailuaika on 1.1.-31.12.2017.
  • Kilpailualueena on koko Tringan toimialue, mukaan lukien Apuksen, Hakin, Lullulan ja APLAn alueilla sijaitsevat kunnat.
  • Skabaan osallistutaan ilmoittamalla havainto kellonaikoineen Tiiraan. Jos havaintoilmoituksessa mainitaan useampia henkilöitä, havainnon lisätietoihin merkitään linnun löytäjä. Kellonaika on tärkeä lisätieto erityisesti tilanteissa, joissa samasta linnusta on tehty useita havaintoilmoituksia. Linnun bongaamassa käyneet käyttävät Tiira-ilmoituksessaan”Bongattu” -ruksia.
  • Linnun löytäjä on henkilö joka ensimmäisenä havaitsee linnun. Jos läsnä on useampia henkilöitä, löytäjä on se, joka ensimmäisenä kertoo linnusta muille.
  • Linnun lyhyt siirtyminen eri paikkaan ei oikeuta uusiin pisteisiin. Eri paikoilla havaitun matkalennossa liikkuvan linnun löytöpisteet saa vain lintuyksilön ensimmäinen havaitsija, ellei tuomaristo erikseen päätä useammasta löytäjästä. Useamman yksilön parvi samasta lajista on pisteissä samanarvoinen kuin yksi yksilö. Mikäli parveen myöhemmin ilmestyy uusi yksilö, ei tämä oikeuta uusiin pisteisiin.
  • RK:n tai ARK:n listalla olevista lajeista tulee tehdä hyväksytty havaintoilmoitus jotta pisteet havainnosta hyväksytään. Havainnot tulee toimittaa RK:lle tai ARK:lle käsiteltäväksi viimeistään vuoden 2018 ensimmäiseen kokoukseen. Komiteoiden hylkäämät havainnot, tai havainnot joista lomaketta ei olla määräajassa tehty, mitätöidään pisteistä.
  • Skabaan osallistuvien tulee noudattaa BirdLife Suomen ohjeistusta huomaavaisesta havainnoinnista.
  • Mikäli kilpailjian Tiiraan ilmoittama pisteisiin oikeuttava havainto päätyy automaattisesti/kilpailijan tahdosta salaukseen, on pisteet saadakseen otettava yhteyttä tuomaristoon.
  • Kilpailun tuomaristona toimivat Matti Koivula, Markus Lampinen ja Touko Torppa. Tuomariston tehtävänä on ratkaista epäselvät tilanteet ja päättää havaintojen pinnakelpoisuudesta.
  • Mikäli et halua nimeäsi pistelistalle, tai sinulla on kysyttävää/valitettavaa pisteiden kirjauksesta, ota yhteyttä sähköpostilla touko.torppa(at)outlook.com

Pistelajilista

Tulokset

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email