Yleisiä ohjeita retkeläisille

Retkitietoa

Ajankohtaisin tieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja. Ulkomaan retkillä on oltava oma voimassa oleva matkavakuutus. Kaikki usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille.

Tringan bussiretket lähtevät Kiasman edustalta matkailuliikenteen pysäkiltä, osoite Mannerheiminaukio 2. Mikäli haluat jostain syystä osallistua retkelle omalla autollasi sen sijaan että tulet yhteiskuljetukseen varatulla bussilla, voit tiedustella asiaa retken oppaalta, jonka yhteystiedot löytyvät ko. retken tiedoista tapahtumakalenterista. Omalla autolla tulijan on kuitenkin ilmoittauduttava retkelle normaaliin tapaan. Retkimaksu on maksuluokkien puitteissa sama kaikille, vaikka tulisi omalla autolla.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään retkikertomuksissa ja Tringan some-kanavilla.

Kysele linnuista oppaalta. Useilla retkillä on kymmeniä osallistujia eivätkä oppaat ennätä välttämättä huomioida yhtä lailla kaikkia.

Retkille ilmoittautuminen ja ilmoittautumisen peruminen

Tarkista tapahtumakalenterista retken tiedoista, tarvitaanko retkelle ilmoittautuminen.

Ilmoittautumistapa on kerrottu tapahtumakalenterissa retkitiedoissa. Yhden päivän maksullisten retkien ilmoittautumisiin kokeillaan vuonna  2019 Evention verkkolipunmyyntiä, jossa retkimaksut maksetaan varauksen yhteydessä. Monen päivän retkillä on käytössä Tringan oma netti-ilmoittautumisjärjestelmä.

Retkille voi ilmoittautua retkitiedoissa ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Ilmoittautuminen päättyy bussiretkillä viikkoa ennen retkeä, sillä retkelle varataan esim. bussikoko ilmoittautuneiden määrän perusteella. Usean päivän ja ulkomaan retkillä ilmoittautuminen päättyy aikaisemmin.

OHJEITA EVENTION KAUTTA MAKSAMISEEN JA PERUUTUSEHDOT

Evention kautta maksettaessa retkitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Täytä lippukaupassa kysytyt tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja -määrät ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Voit varata ja maksaa kerralla samalle retkelle useamman paikan, kunhan ilmoitat kaikkien osallistujien tiedot.

Evention kautta ei voi itse perua ilmoittautumista. Eventio laskuttaa Tringaa jokaisesta ilmoittautumisesta ja peruutuksesta. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retken oppaalle, jonka yhteystiedot löydät retken tiedoista kohdasta “Tiedustelut”. Jos perut osallistumisesi ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi retkimaksusta takaisin retkimaksun – (miinus) 5 euroa. Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

OHJEITA NETTI-ILMOITTAUTUMISEEN, NETTI-ILMOITTAUTUMISEN PERUMISEEN JA PERUUTUSEHDOT

NÄMÄ OHJEET KOSKEVAT RETKIÄ, JOILLE EI ILMOITTAUDUTA EVENTION KAUTTA, VAAN RETKITIETOSIVUN ALAOSASSA LUKEE “ILMOITTAUDU TÄHÄN TAPAHTUMAAN”.

Retkitietojen alla lukee  “Ilmoittaudu tähän tapahtumaan”. Klikkaa ko. laatikosta ja seuraa ohjeita.

Kun ilmoittaudut retkelle ensimmäistä kertaa netissä, saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Näiden avulla voit hallinnoida retkiä: ilmoittautua tai perua osallistumisesi.  Mikäli varaaminen onnistuu, saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on jo täynnä, seuraa tällöin retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

Voit varata kerralla yhden retkipaikan. Voit kuitenkin omalla käyttäjätunnuksellasi varata samalle retkelle paikan useamman kerran, esim. perheenjäsenellesi. Jos varaat paikan muulle kuin itsellesi, kirjoita ehdottomasti ilmoittautumisen kommenttikenttään sen nimi, jolle paikan varaat. Siis: Yhdellä varauksella voit varata yhden retkipaikan. Jos varaat omalla käyttäjätunnuksellasi paikan toiselle, tee uusi varaus.

Retkimaksut maksetaan retkitiedoissa ilmoitettuun viimeiseen maksupäivään mennessä Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85. Kirjoita maksun viestikenttään retken nimi ja päivämäärä sekä kaikkien maksamiesi retkeläisten nimet. Alle 29-vuotiaille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu.

Mikäli et pääse retkelle, jolle olet ilmoittautunut, peru välittömästi ilmoittautumisesi. Näin joku paikkaa odottava pääsee retkelle. Kun haluat perua ilmoittautumisesi, kirjaudu sisään, mene omien ilmoittautumistesi tarkastelusivulle, valitse retki, jonka haluat perua ja klikkaa “Peruuta”. Saat onnistuneesta peruutuksesta sähköpostiisi viestin. Jos et peru osallistumistasi etkä tule retkelle, sinulta peritään 20 e maksu, joka tulee sähköpostilla taloudenhoitajalta.

Jos olet maksanut retkimaksun ja perut ilmoittautumisesi ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat retkimaksun takaisin. Ota maksupalautusta varten yhteyttä retken pääoppaaseen, jonka yhteystiedot löydät retkitiedoista kohdasta “Tiedustelut”.

Retkimaksuja ei palauteta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista. Mikäli retkimaksua ei ole maksettu retkitiedoissa ilmoitettuun päivään mennessä, lähetetään ilmoittautuneelle sähköpostitse maksumuistutus, jolloin maksettavaksi tulee täysi retkimaksu + 10 euron käsittelykulut. Mahdollisia esim. sairastumisesta johtuvia viime hetken peruutuksen korvauksia voit hakea omasta vakuutusyhtiöstä.

Retkivarusteet

Pue retkelle sään mukainen vaatetus ja jalkineet. Mielummin liikaa vaatetta kuin liian vähän, sillä useilla retkillä pysymme monta tuntia yhdellä paikalla ja etenkin talvisilla meren rantaan suuntautuvilla retkillä voi olla hyvin kylmä. Päiväretkillä käydään päivän aikana korkeintaan pikaisesti huoltoasemalla kahvilla, joten ota aina omat eväät mukaan. Muista varusteista kannattaa pitää mukana lintukirja, havaintovihko, kiikarit sekä kaukoputki, jos sellaisen omistat. Tringan kaukoputkia voi jäsen lainata maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Viikistä Lintuvaruste oy:stä (Koetilantie 1B 5) ja Ruoholahdesta Foto Fennica oy:stä (Itämerenkatu 16).

Teksti: Retkivastaava Jaana Sarvala
Tiedustelut: retketÄTtringa.fi

Viron Vappuretki 29.4.-3.5.2009 139 netti

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email