Yleisiä retkiohjeita

Kaikilla Tringan retkillä on mukana asiantunteva opas, useimmilla retkillä useampikin opas. Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja. Ulkomaan retkillä on oltava oma voimassa oleva matkavakuutus.

Kaikki usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille, osalle bussi- ja kävelyretkiä ovat tervetulleita myös ei-jäsenet. Retken tiedoissa on maininta, mikäli retki on vain Tringan jäsenille.

Ajankohtaisin tieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Tringan bussiretket lähtevät Kiasman edustalta matkailuliikenteen pysäkiltä, osoite Mannerheiminaukio 2. Paluu on retken päätteeksi samaan paikkaan. Mikäli haluat tulla bussin kyytiin muualta kuin lähtöpaikalta, kysy retken oppaalta, onko tämä mahdollista. Mikäli haluat jostain syystä osallistua retkelle omalla autollasi sen sijaan että tulet yhteiskuljetukseen varatulla bussilla, voit tiedustella asiaa retken oppaalta. Oppaan yhteystiedot löytyvät retken tiedoista tapahtumakalenterista. Omalla autolla tulijan on kuitenkin ilmoittauduttava retkelle normaaliin tapaan. Retkimaksu on maksuluokkien puitteissa sama kaikille, vaikka tulisi omalla autolla.

Pue retkelle sään mukainen vaatetus ja jalkineet. Kylmemmän sään retkillä useampi vaatekerta päällekkäin on hyvä valinta. Vaikka retkellä kävellään, vauhti on yleensä hidas ja pysähdellään. Etenkin talvisilla meren rantaan suuntautuvilla retkillä voi olla hyvin kylmä.

Muutaman tunnin kävelyretkillä pidetään yleensä evästauko. Kokopäiväretkillä käydään päivän aikana korkeintaan pikaisesti huoltoasemalla kahvilla, joten ota aina omat eväät mukaan. Muista varusteista kannattaa pitää mukana lintukirja, havaintovihko, kiikarit sekä kaukoputki, jos sellaisen omistat. Monen päivän retkillä ruokailut selviävät retkiohjelmasta.

Tringan kaukoputkia voi jäsen lainata maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Lintuvarusteesta (Viikki, Koetilantie 1 B 5, p. 09 3867856) ja Foto Fennicasta (Ruoholahti, Itämerenkatu 16, p. 09 68590800).

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään retkikertomuksissa ja Tringan some-kanavilla.

Retkille ilmoittautuminen, retkimaksun maksaminen ja ilmoittautumisen peruminen

Tarkista tapahtumakalenterista retken tiedoista, tarvitaanko retkelle ilmoittautuminen.

Ilmoittautumistapa on kerrottu tapahtumakalenterissa retkitiedoissa. Retkille voi ilmoittautua niin kauan kuin niille on tilaa, kuitenkin viimeistään retkitiedoissa ilmoitettuna päivänä.

EVENTION KAUTTA ILMOITTAUTUMINEN JA PERUUTUSEHDOT

Suurimmalle osalle maksullisista retkistä ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Retkitiedoissa on tällöin linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi retki, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Alle 29-vuotiaille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu. Maksuluokat näkyvät lippukaupassa.

Evention kautta ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retken oppaalle, jonka yhteystiedot löydät retken tiedoista kohdasta “Tiedustelut”.

Jos perut osallistumisesi yhden päivän retkelle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi retkimaksusta takaisin retkimaksun – (miinus) 5 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Monen päivän retkillä ilmoittautuminen on sitova eikä retkimaksua palauteta ellei peruneen tilalle ilmoittaudu toinen.

 Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

Evention kautta varatut retket eivät näy Tringan Omat varaukseni -listalla koska kyseessä on eri järjestelmä.

TRINGAN NETTI-ILMOITTAUTUMINEN, NETTI-ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN JA PERUUTUSEHDOT

Tringan netti-ilmoittautumista käytetään lähinnä maksuttomille retkille ilmoittautumiseen. Retkitietojen alla lukee  “Ilmoittaudu tähän tapahtumaan”. Klikkaa ko. laatikosta ja seuraa ohjeita.

Kun ilmoittaudut retkelle ensimmäistä kertaa, saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Näiden avulla voit hallinnoida retkiä: ilmoittautua tai perua osallistumisesi.  Mikäli varaaminen onnistuu, saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

Voit varata kerralla yhden retkipaikan. Voit kuitenkin omalla käyttäjätunnuksellasi varata samalle retkelle paikan useamman kerran, esim. perheenjäsenellesi. Jos varaat paikan muulle kuin itsellesi, kirjoita ehdottomasti ilmoittautumisen kommenttikenttään sen nimi, jolle paikan varaat. Siis: Yhdellä varauksella voit varata yhden retkipaikan. Jos varaat omalla käyttäjätunnuksellasi paikan toiselle, tee uusi varaus.

Mikäli et pääse retkelle, jolle olet ilmoittautunut, peru välittömästi ilmoittautumisesi. Näin joku paikkaa odottava pääsee retkelle. Kun haluat perua ilmoittautumisesi, kirjaudu sisään, mene omien ilmoittautumistesi tarkastelusivulle, valitse retki, jonka haluat perua ja klikkaa “Peruuta”. Saat onnistuneesta peruutuksesta sähköpostiisi viestin. Ellet peru ilmoittautumistasi etkä tule paikalle, sinulta peritään 10 e maksu. Maksukehotus lähetetään sähköpostilla.

Teksti: Retkivastaava Jaana Sarvala
Tiedustelut: retket(ÄT)tringa.fi

Viron Vappuretki 29.4.-3.5.2009 139 netti

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email