Yleisiä ohjeita retkeläisille

Retkitietoa

Ajankohtaisin tieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Mikäli retkien toteutuksessa tapahtuu viime hetken muutoksia, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterin lisäksi Tringa-verkon välityksellä. Katso siis retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä.

Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja. Ulkomaan retkillä on oltava voimassa oleva matkavakuutus. Kaikki usean päivän retket ovat vain Tringan jäsenille.

Tringan bussiretket lähtevät Kiasman edustalta matkailuliikenteen pysäkiltä, osoite on Mannerheiminaukio 2. Mikäli haluat tulla kyytiin jostakin matkan varrelta, ota yhteyttä retken oppaaseen ja kysy, sopiiko kyseinen järjestely. Retken vastuuoppaan yhteystiedot löydät tapahtumakalenterista ko. retken tiedoista.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Kuvia käytetään retkikertomuksissa ja Tringan some-kanavilla.

Ilmoittautuminen retkelle, retken peruuttaminen ja retkimaksut

Tarkista tapahtumakalenterista retken tiedoista, tarvitaanko retkelle ilmoittautuminen.

Kaikille bussi- ja veneretkille ilmoittautuminen on pakollista. Näille retkille ilmoittaudutaan netissä. Retkitietojen alla lukee näissä “Ilmoittaudu tähän tapahtumaan”. Klikkaa ko. laatikosta ja seuraa ohjeita. Ulkomaan retkille ilmoittaudutaan samalla tavalla, joillekin kuitenkin sähköpostitse retken vastuuoppaalle. Lue siis tarkasti ilmoittautumisohje.

Kun ilmoittaudut retkelle ensimmäistä kertaa netissä, saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla voit hallinnoida retkeä, esim. peruuttaa osallistumisesi.  Mikäli varaaminen onnistui, saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi. Mikäli et pääse retkelle, jolle olet ilmoittautunut, peru välittömästi ilmoittautumisesi, näin varasijoilla olevat pääsevät retkelle. Onnistuneesta peruutuksesta saat vahvistusmeilin.

Voit ilmoittautua bussi-/veneretkelle retkitiedoissa ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Ilmoittautuminen päättyy yleensä viimeistään viikkoa ennen retkeä. Jos peruutus tehdään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, retkimaksua ei enää palauteta,  sillä retkelle varataan esim. bussikoko ilmoittautuneiden määrän perusteella. Bussiretket toteutetaan, mikäli niille ilmoittautuu vähintään 20 osallistujaa. Peruuntumisesta ilmoitetaan retken tiedoissa tapahtumakalenterissa. Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi vapautua paikka, jos joku peruu tulonsa. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

Voit varata kerralla yhden retkipaikan. Voit kuitenkin omalla käyttäjätunnuksellasi varata samalle retkelle paikan useamman kerran, esim. perheenjäsenellesi. Jos varaat paikan muulle kuin itsellesi, kirjoita ehdottomasti ilmoittautumisen kommenttikenttään sen nimi, jolle paikan varaat. Siis: Yhdellä varauksella voit varata yhden retkipaikan. Jos varaat paikan toiselle, tee uusi varaus.

Retkimaksut maksetaan ennen retkeä Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85. Kirjoita maksun viestikenttään retken nimi ja päivämäärä sekä kaikkien maksamiesi retkeläisten nimet. Alle 29-vuotiaille ja opiskelijoille ja työttömille retkimaksut ovat alhaisemmat, ei-Tringan-jäsenille korkeammat. Mikäli retkelle ilmoittautunut ei peru tuloansa ennen sitovan ilmoittautumisajan umpeutumista tai maksa retkimaksua viimeiseen retkitiedoissa ilmoitettuun maksupäivään mennessä, peritään retkestä jälkikäteen täysi retkimaksu + 10 euron käsittelykulut. Maksumuistutus lähetetään sähköpostitse. Mahdollisia esim. sairastumisesta johtuvia viime hetken peruutuksen korvauksia voit hakea omasta vakuutusyhtiöstä. Jos olet maksanut retkimaksun ja perut ilmoittautumisesi ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat retkimaksun takaisin. Ota tällöin yhteyttä retkivastaavaan.

HUOM! Tringassa kokeillaan keväällä-syksyllä 2018 uutta retki-ilmoittautumisjärjestelmää. Käytössä on kokeiluaikana rinnakkain vanha järjestelmä ja kokeilussa oleva, joten lue tarkasti kunkin retken ilmoittautumisohjeet.

Retkivarusteet

Pue retkelle sään mukainen vaatetus ja jalkineet. Mielummin liikaa vaatetta kuin liian vähän,  sillä useilla retkillä pysymme monta tuntia yhdellä paikalla ja etenkin talvisilla meren rantaan suuntautuvilla retkillä voi olla hyvin kylmä. Päiväretkillä käydään päivän aikana korkeintaan pikaisesti huoltoasemalla kahvilla, joten ota aina omat eväät mukaan. Muista varusteista kannattaa pitää mukana lintukirja, havaintovihko, kiikarit sekä kaukoputki, jos sellaisen omistat. Tringan kaukoputkia voi jäsen lainata maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Viikistä Lintuvaruste oy:stä (Koetilantie 1B 5) ja Ruoholahdesta Foto Fennica oy:stä (Itämerenkatu 16).

 

Teksti: Retkivastaava Jaana Sarvala
Tiedustelut: tringa.retket(ÄT)gmail.com

Viron Vappuretki 29.4.-3.5.2009 139 netti

Jaa tämä juttu:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone