Yleisiä retkiohjeita

RETKITIEDOT

Ajankohtainen retkitieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kaikki usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille. Kävelyretkille ja yhden päivän bussiretkille ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tringan retkillä on mukana asiantunteva opas. Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja. Ulkomaan retkillä on oltava oma voimassa oleva matkavakuutus.

Bussiretket lähtevät Kiasman edustalta matkailuliikenteen pysäkiltä, osoite Mannerheiminaukio 2. Paluu on retken päätteeksi samaan paikkaan. Mikäli haluat tulla bussin kyytiin muualta kuin lähtöpaikalta, kysy retken oppaalta, onko tämä mahdollista.

Retkiä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostilla retken oppaalle, jonka sähköpostiosoite löytyy retkitiedoista.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään retkikertomuksissa.

RETKIVARUSTEET

Pukeudu säänmukaisesti. Viileämmän sään retkillä useampi vaatekerta päällekkäin on hyvä valinta. Vaikka retkellä kävellään, vauhti on yleensä hidas ja pysähdellään. Etenkin talvisilla meren rantaan suuntautuvilla retkillä voi olla hyvin kylmä.

Lyhyillä parin tunnin retkillä ei yleensä pidetä evästaukoa. Kokopäiväretkillä käydään päivän aikana korkeintaan pikaisesti huoltoasemalla kahvilla, joten ota aina omat eväät mukaan. Monen päivän retkillä ruokailut selviävät retkiohjelmasta.

Muita hyödyllisiä varusteita retkillä ovat kiikarit, kaukoputki, lintukirja tai lintukirjasovellus puhelimessa, havaintovihko.

Tringan kaukoputkia voi jäsen lainata maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Lintuvarusteesta (Viikki, Koetilantie 1 B 5, p. 09 3867856) ja Foto Fennicasta (Ruoholahti, Itämerenkatu 16, p. 09 68590800).

RETKILLE ILMOITTAUTUMINEN, RETKIMAKSU, RETKEN PERUMINEN

Kaikille retkille on pakollinen ilmoittautuminen.

Maksuttomat retket

Maksuttomille retkille ilmoittaudutaan retkitiedoissa olevan ilmoittautumislinkin kautta. Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääse retkelle. Peruminen tapahtuu vahvistussähköpostin linkin kautta retken ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen lähetä peruutus sähköpostilla retkitiedoista ilmenevään osoitteeseen.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, voit jäädä jonoon. Jonoon ilmoittaudut lähettämällä sähköpostin osoitteeseen opastukset@tringa.fi.

Maksulliset retket

Maksullisille retkille ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Retkimaksu tai ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Retkitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi retki, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Alle 29-vuotiaille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu. Maksuluokat näkyvät lippukaupassa.

Evention kautta ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retken oppaalle, jonka yhteystiedot löydät retken tiedoista kohdasta “Tiedustelut”.

Jos perut osallistumisesi yhden päivän retkelle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi retkimaksusta takaisin retkimaksun – (miinus) 5 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Monen päivän retkillä ilmoittautuminen on sitova eikä retkimaksua palauteta ellei peruneen tilalle ilmoittaudu toinen.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan. Voit myös lähettää retken oppaalle sähköpostilla toiveen jäädä jonoon.

KORONAVIRUSTILANNE

Koronavirustilanteesta johtuen Tringan retkitarjonta on vielä toistaiseksi normaalia niukempaa. Noudatamme viranomaismääräyksiä ja -suosituksia.

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Viron Vappuretki 29.4.-3.5.2009 139 netti

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email