Yleisiä retkiohjeita

RETKITIEDOT

Ajankohtainen retkitieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kaikki usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille. Kävelyretkille ja yhden päivän bussiretkille ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tringan retkillä on mukana asiantunteva opas. Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja.

Retkiä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostilla retken oppaalle, jonka sähköpostiosoite löytyy retkitiedoista.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään Tringan some-päivityksissä ja  retkikertomuksissa.

RETKIVARUSTEET

Pukeudu säänmukaisesti. Viileämmän sään retkillä useampi vaatekerta päällekkäin on hyvä valinta. Vaikka retkellä kävellään, vauhti on yleensä hidas ja pysähdellään.

Lyhytkestoisilla kävelyretkillä ei aina pidetä evästaukoa mutta eväät kannattaa silti ottaa matkaan, niistä voi nauttia vaikka retken päätteeksi. Kokopäiväretkillä pidetään päivän aikana huoltoasemalla vain lyhyt pysähdys, joten ota päiväretkelle aina omat eväät mukaan. Monen päivän retkillä ruokailut selviävät retkiohjelmasta.

Muita hyödyllisiä varusteita retkillä ovat kiikarit, kaukoputki, lintukirja tai lintukirjasovellus puhelimessa, havaintovihko. Etenkin muutonhavainnointiretkillä seistään paljon paikallaan ja tähyillään muuttolintuja eli staijataan. Kiikareiden kannattelussa auttaa tällöin seipiö.

Tringan jäsen voi lainata kaukoputken maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Lintuvarusteesta (Viikki, Koetilantie 1 B 5, p. 09 3867856) tai Foto Fennicasta (Ruoholahti, Itämerenkatu 16, p. 09 68590800).

RETKELLE ILMOITTAUTUMINEN, RETKIMAKSU,  RETKIPAIKKAJONO, RETKIPAIKAN PERUMINEN

Kaikille retkille on pakollinen ilmoittautuminen.

Maksuttomat retket

Maksuttomille retkille ilmoittaudutaan retkitiedoissa olevan ilmoittautumislinkin kautta. Saat sähköpostiisi automaattisen vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääse retkelle.  Peruminen tapahtuu vahvistussähköpostissa saamasi linkin kautta retken ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Kun retken ilmoittautumisaika on päättynyt, peruutuslinkki ei enää toimi.  Lähetä tällöin peruutus sähköpostilla retkitiedoissa ilmoitettuun osoitteeseen.

Maksuttomille retkille ei ole jonotusjärjestelmää. Mikäli täyteen varatulle retkelle vapautuu peruutusten myötä vapaita paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa muutamaa päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Maksulliset retket

Maksullisille retkille ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Retkimaksu tai ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Retkitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi retki, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Alle 29-vuotiaille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu. Maksuluokat näkyvät lippukaupassa.

Evention kautta varatuille retkille ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retken oppaalle, jonka yhteystiedot löydät retken tiedoista.

Jos perut osallistumisesi yhden päivän retkelle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi retkimaksusta takaisin retkimaksun – (miinus) 5 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Monen päivän retkillä ilmoittautuminen on sitova eikä retkimaksua palauteta ellei peruneen tilalle ilmoittaudu toinen.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan. Voit myös lähettää retken oppaalle sähköpostilla toiveen jäädä jonoon. HUOM! Tämä koskee siis vain maksullisia retkiä

Tiedustelut: Tringan retkikoordinaattori opastukset@tringa.fi

Viron Vappuretki 29.4.-3.5.2009 139 netti

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email