Tringan rallit

Tringan talvirallin 6.12.2019 tulokset:

1. MC Rallus (T. Kupiainen, P. Kallio, J. Laaksonen, J. Salokorpi) – 63 lajia. Ässät: haapana, palokärki, harmaasorsa, laulurastas, hiiripöllö.

2. PPP (P. Pynnönen, P. Tolvanen, P. Lampila) – 62 lajia. Ässät: naurulokki, tavi, teeri, hiirihaukka, hemppo, jänkäkurppa.

3. Takaveto (A. Lindén, J. Laitasalo, J. Salokangas, J. Kettunen) – 59 lajia. Ässä: merihanhi

4. SS-Team (S. Virta, S. Kvarnström) – 47 lajia (ekojoukkue). Ässä: pyrstötiainen

5. Altavastaajat amatöörit (K. Kivimäki, E. salovuori) – 39 lajia.

6. R.S. (R. Swanljung) – 28 lajia.

Tringan talviralli käytiin tällä kertaa kuuden joukkueen voimin. Aamun runsaat sateet sekä rannikolla, etenkin Hangossa, voimakkaana puhaltanut tuuli teki retkiolosuhteista haasteelliset. Rallin voitto irtosi tuloksella 63 lajia, ja rallissa havaittiin yhteensä 77 lajia. Mukavina talvirallilajeina mainittakoon valkoselkätikka (kolmella joukkueella), kirjosiipikäpylintu ja pohjantikka (kahdella joukkueella), harmaasorsa, merihanhi, laulurastas ja jänkäkurppa (ässälajeja). Ässiä, eli vain yhden joukkueen rallissa havaitsemia lajeja, oli yhteensä 13.


Tringan rallisäännöt

1. Joukkueen koko

Joukkueen koko on 2-5 henkeä

2. Pinnojen laskeminen

Vähintään 2/3 joukkueesta pitää havaita sama lintuyksilö, ennen kuin sen voi laskea pinnaksi. Havainto on tehtävä rallialueelta, määritys on tehtävä ralliaikana, jälkimäärityksiä ei hyväksytä.

3. Havaintovälineet

Sallittuja ovat kiikarit ja kaukoputket. Tiiran, lintutiedotuksen ja muiden vastaavien palveluiden käyttö on sallittu. FLASHIN ja auton valojen ym. erittäin voimakkaiden valojen käyttö on KIELLETTY. Pillit, nauhurit, ja äänitteiden käyttö on kiellettyä. Myös muut lintujen houkuttelemiseen tarvittavat välineet ovat kiellettyjä, kuitenkin viheltely ja puhaltelu on sallittu. Pyyntivälineiden käyttö on kielletty. Avustajien käyttö rallin aikana on kielletty.

4. Liikkuminen

Liikkuminen tapahtuu jokamiehenoikeutta noudattaen. Vain yhtä kulkuneuvoa saa käyttää kerrallaan. Veneen käyttö on kielletty. Ekosarjaan osallistuvan joukkueen jäsenet liikkuvat koko rallin ajan lihasvoimin, moottorikulkuneuvojen käyttö on ekosarjassa kielletty.

5. Alue

Rallialue on Tringan toimialue, ellei toisin ilmoiteta. Alueet joille pääsy edellyttää lupaa ovat kiellettyjä, esim. sotilasalueet, luonnonsuojelualueet, lintuasemat sekä valvotut ja aidatut kaatopaikat/teollisuusalueet.

6. Tuomaristo

Tuomaristona toimii rallin järjestäjä tai purun vetäjä. Erimielisyydet ratkaisee tuomaristo. Tasapelin sattuessa vain voitto ratkaistaan järjestyksessä: 1. ässien lukumäärä, 2. viimeisen havaitun lajin kellonaika, 3. arpa.

Ralleihin liittyvät kysymykset ohjelmatoimikunnalle: ohjelma(ät)tringa.fi


Tuloksia

Tringan kesäralli 29.6.2019

  1. Lerpakan heiluttajat (Mika Teivonen, Jarmo T. Koistinen, Joni Kautonen) – 115 lajia. Ässät: merilokki, kanahaukka, uivelo, kaulushaikara, sarvipöllö, pikkulepinkäinen, pyy, suokukko, rastaskerttunen.
  2. Tuplavääntö (Touko Torppa, Pasi Pirinen, Andreas Uppstu, Rauni Varkia) – 112 lajia. Ässät: käki, tukkakoskelo, huuhkaja, ruisrääkkä, heinätavi.
  3. Lohjan seutu (Jan Södersved, Petro Pynnönen, Matti Nieminen) – 104 lajia. Ässät: lapasorsa, pyrstötiainen, punajalkaviklo, kangaskiuru.
  4. Umpisetti (Asko Rokala, Kalevi Hiironniemi, Antti Mikala, Ari Veijalainen) – 95 lajia.
  5. Vatsa kuralla (Juha Kettunen, Arttu Valonen, Andreas Lindén) – 93 lajia. Ässät: valkoviklo, pikkusieppo, sinisuohaukka.

Tringan kesäralli järjestettiin tänä vuonna APLA:n 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 29.6.2019 Vihdin ja Karkkilan kuntien alueella. Ralliaika oli klo 2:00-14:00, ja purku suoritettiin Karkkilan ABC:lla kisan jälkeen. Ralliin osallistui viisi joukkuetta, joissa mukana oli yhteensä 17 kisaajaa. Voiton vei paikallisjoukkue Lerpakan heiluttajat 115 lajilla, joista yhdeksän oli ässiä.

Rallin kokonaislajimäärä oli 138. Lajeista 68 oli sellaisia, jotka jokainen joukkue havaitsi. Ässiä, eli ainoastaan yhden joukkueen havaitsemia lajeja oli yhteensä 21.

Kesäralli käytiin mukavassa retkeilysäässä. Yö ja aamu olivat pilvisiä, tyyniä ja viileitä, aamupävällä aurinko alkoi pilkottamaan pilvien välistä ja päivällä lämpötila kohosi yli 20 asteeseen.

Mainittavimpia havaintoja olivat 2 virtavästäräkkiä, sinisuohaukka, uivelo, kapustarinta ja huuhkajapoikue. Lisäksi yöllä havaittiin viirupöllö hieman ennen rallin alkamisajankohtaa.


Hangon lintuaseman 40-vuotisjuhlaralli 13.4.2019

Tulokset:

1. Vatsa kuralla (102,5 p) – lajeja 87 (joista 62 Haliakselta)
Juha Kettunen, Arto Laakso, Andreas Lindén
Ässät (10): mustalintu, pilkkasiipi, uivelo, kuikka, varpushaukka, luhtakana, räyskä, uuttukyyhky, lehtopöllö, isolepinkäinen

2. Raimat (82,25 p) – lajeja 78 (joista 17 Haliakselta)
Anna Palmroos, Pasi Pirinen
Ässät (3): teeri, harmaapäätikka, hömötiainen

3. Lintupojat Helsinki (81 p) – lajeja 71 (joista 40 Haliakselta)
Patrik Lauha, Markus Lauha, Volter Lukander, Antti Jokelainen
Ässät (2): muuttohaukka, pikkutylli

4. Birdnado (80,75 p) – lajeja 69 (joista 47 Haliakselta)
Jarkko Peltoniemi, Miika Kotila, Lauri Helenius, Janina Keskiniva
Ässät (2): kaulushaikara, kanahaukka

5. Team harakka (78,25 p) – lajeja 69 (joista 37 Haliakselta)
Joona Koskinen, Inka Voutilainen
Ässät (1): urpiainen

6. Armopalat (71,75 p) – lajeja 62 (joista 39 Haliakselta)
Veera Partanen, Aleksi Rantala
Ässät (1): metsäkirvinen

Tringa järjesti Hangon kunnan alueella pinnarallin, Hangon lintuaseman (Haliaksen) 40 -vuotisjuhlan kunniaksi. Haliakselta, eli käytännössä Uddskatanin luontopolun varrelta, jokainen havaittu laji antoi 1,25 pistettä, kun taas muualla Hangossa havaitut lajit antoivat normaaliin tapaan yhden pisteen. Ralliaika oli klo 05–17 ja purku pidettiin Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla.

Ralliin osallistui kuusi joukkuetta, joissa ilahduttavasti paljon uusia naamoja. Retkeilysää oli varsin leppoisa, mutta heikko pohjoistuuli oli kuitenkin verrattain kylmä. Muutto oli vaisua, eikä lintuja ollut liikkeellä kovinkaan paljon. Rallissa havaittiin kuitenkin kaikkiaan 102 lajia, joista voittajat onnistuivat havaitsemaan 87. Mielenkiintoista oli, että joukkueiden sijoitukset olisivat lajimäärän perusteella olleet samat (tosin lajimäärässä yksi tasatulos). Parhaat havainnot: mustaleppälintu, kaulushaikara, muuttohaukka, luhtakana, metsäkirvinen ja räyskä.


Tringan talviralli 6.12.2018

Tulokset:

1. MC Rallus (Tuomas Seimola, Juha Laaksonen, Tuukka Kupiainen, Jussi Salokorpi) – 69 lajia. Ässät: hiiripöllö.
2. Takaisin Graniin (Tomas Swahn, Aleksi Mikola, Joonatan Toivanen, Ossi Tahvonen, Markus Lampinen) – 68 lajia. Ässät: punasotka, härkälintu, ruokki, pikkukajava, pyrstötiainen.
3. Pyndeo (Petro Pynnönen, Risto Nevanlinna, Petteri Tolvanen, Johannes Silvonen) – 65 lajia. Ässät: silkkiuikku, riskilä.
4. Takaveto (Andreas Lindén, Jaakko Aarniala, Vesa Jouhki, Jukka Salokangas, Jari Laitasalo) – 64 lajia.
5. Vetly II (Jaakko Asplund, Kimmo Heiskanen, Mikko Salonen) – 54 lajia.
6. H.U. (Juha Kettunen, Teemu Konttinen, Arto Laakso) – 50 lajia.
7. Seppoheikit (Aarne, Eikka & Markus Piha) – 49 lajia. Ässät: vuorihemppo.
8. Jerian (Jerian Sarikoski) – 45 lajia. Eko-joukkue.
9. Kirsikka kakun päällä (Jaakko Koponen, Olli Keskikallio, Markus Kanninen) – 34 lajia. Eko-joukkue.
10. Rönski (Jukka Hintikka, Klaus Salo) – 29 lajia. Eko-joukkue.

Tringan talviralli käytiin perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä (klo 0.00 – 18.00) oikein mukavassa melko heikkotuulisessa ja aurinkoisessa talvikelissä. Mukana kisailemassa oli yhteensä 10 joukkuetta, joista 3 liikkui ekona. Henkilöitä joukkueissa mukana yhteensä 33. Tulokset purettiin klo 19.30 alkaen Kalliossa Ravintola Oivan kabinetissa.

Linnustollisesti ralli oli monipuolinen ja yhteislajimäärä kohosikin 98 lajiin, joka on varsin korkea lukema. Kahden viime vuoden talviralleissa vastaava luku on ollut 86. Mukavimpia rallissa havaittuja lajeja olivat mm: turturikyyhky (uusi laji talvirallissa!), kyhmyhaahka, isolokki, pikkukajava, pikku-uikku, kuningaskalastaja, liejukana, ruokki, härkälintu, harmaasorsa ja vuorihemppo.

Huolimatta korkeasta yhteislajimäärästä ei joukkuekohtaista lajiennätystä kyetty rikkomaan. Jotain kertoo kuitenkin se, että 4 joukkuetta pääsi yli 60 lajin tulokseen.


Tringan talvirallin 6.12.2017 tulokset:

Tulokset:

1. Takaveto (J. Aarniala, V. Jouhki, J. Laitasalo, A. Lindén) – 63 lajia. Ässät: Strdec, Stralu, Antpet, Loxpyt.
2. Fc Fallos (J. Laaksonen, S. Laukkanen, P. Pirinen, T. Seimola) – 61 lajia. Ässät: Anapen, Anastr, Tetrix, Lularb, Cincin, Phooch, Turili, Sylatr.
3. Moraalittomat (M. Lampinen, A. Mikola, J. Silvonen, T. Swahn, J. Toivanen) – 59 lajia. Ässät: Turvis.
4. Leokom, ekojoukkue (S. Virta) – 48 lajia. Ässä: Aegcau.
5. Vetly2 (J. Asplund, K. Heiskanen, M. Salonen) – 47 lajia.
6. Osuuskunnan ornit, ekojoukkue (T. Hassi, I. Niinimaa) – 40 lajia. Ässä: Motalb.
7. VuosaariHullut, ekojoukkue (M. Kanninen, J. Koponen) – 36 lajia. Ässä: Tetbon.
8. Team Ei-Allia, ekojoukkue (N. Björkell, M. Rossi) – 31 lajia. Ässä: Aegfun.
8. Eetu, Putki ja eväät (E. Paljakka) – 31 lajia. Ässä: Loxleu.
10. R.S. (R. Swanljung) – 25 lajia.
11. Hanhi-duo (U. Vartiala, M. Vartiala) – 20 lajia.

Tringan talviralli käytiin itsenäisyyspäivänä ja ainakin vuodenaikaan nähden melko mukavassa säässä. Lämpötila oli sisämaassa koko päivän hieman pakkasen puolella, Hankoniemellä ja merenrannalla pysyteltiin nollan yläpuolella ainakin suuren osan päivää, luoteistuuli puhalsi aamulla navakasti, mutta rauhoittui iltaa kohti. Päivä oli suurelta osin poutainen. Ralliaika oli perinteinen klo 0.00-18.00, rallialueena koko Tringan toimialue ja purku pidettiin Helsingin rautatieaseman Pullman Barissa. Myös yhden hengen joukkueet olivat tällä kertaa sallittu ja ralliin osallistuikin ilahduttavat 11 joukkuetta, joista neljä liikkui ekona.

Loppusyksyn ja alkutalven vallinnut leuto sää sekä hyvä marjasyksy enteilivät runsasta lajimäärää. Ralliennätys jäi kuitenkin rikkomatta, ja yhteislajimäärässä jäätiin kauas ennätyksestä. Voiton otti rallin konkarijoukkue Takaveto (Jaakko Aarniala, Vesa Jouhki, Jari Laitasalo, Andreas Lindén) tuloksella 63 lajia. Voitto oli joukkueelle tässä rallissa ensimmäinen! Toisen sijan vei Fc Fallos (J. Laaksonen, S. Laukkanen, P. Pirinen, T. Seimola – 61 lajia) ja kolmanneksi tuli Moraalittomat (M. Lampinen, A. Mikola, J. Silvonen, T. Swahn, J. Toivanen – 59 lajia). Koko kisan neljäs ja ekojoukkueiden ykkönen oli yhden miehen joukkue Leokom (S. Virta – 48 lajia). Rallin yhteismäärä nousi 86 lajiin.

Rallin kovin havainto lienee mustaleppälintu Inkoossa. Mukavia olivat myös niitty- ja luotokirvinen, pähkinänakkeli sekä kirjosiipikäpylintu. Ehkä suurimmat yllätykset löytyivät kuitenkin puutelistalta: rallissa kokonaan havaitsematta jäivät mm. mustalintu, punarinta, sepelkyyhky sekä pähkinähakki.


Tringan kesärallin 22.7.2017 tulokset:

1. Tribuutti Raivolle (Jukka Hintikka, Frans Silvenius, Antto Mäkinen, Tuomas Seimola) – 112 lajia
2. Vuosaaren keilapallot (Jukka Pirttinen, Kimmo Heiskanen, Kari Aalto) – 103 lajia
3. JHBS (Jaakko Asplund) – 96 lajia
    Takaveto (Jaakko Aarniala, Andreas Lindén) – 96 lajia
4. Rengasrikko (Heikki Karimaa, Johannes Silvonen) – 93 lajia
5. Hammars Gård (Mikko Kataja, Johanna Klemettinen-Kataja, Ilpo Huolman) – 91 lajia
6. Häkäpuntti (Kimmo Häkkinen, Pekka Punttila) – 90 lajia
7. Fillaribongarit (Jerian Sarikoski, Eetu Paljakka, Jaakko Koponen, Markus Kanninen) – 82 lajia
8. Paluumuuttaja (Ari Viljanen) – 80 lajia
9. Vartsika
(Mikko ja Helena Alestalo) – 72 lajia

Tringan kesärallissa kokeiltiin tällä kertaa uutta, kun rallialueena ei entiseen tapaan ollutkaan kokonaista kuntaa, vaan kaupunginosa, Vuosaari. Ralliaika oli myös hieman aikaisempaa kevyempi, 12 tuntia (klo 02.00-14.00). Säännöt olivat muilta osin normaalit Tringan rallisäännöt, mutta myös yhden hengen joukkue oli sallittu. Rallin purku järjestettiin Vuosaaren Hotelli Rantapuistossa.

Rallissa oli mukana neljä ekojoukkuetta, jotka liikkuivat koko rallin ajan joko polkupyöräillen tai jalan. Ekojoukkueiden järjestys oli seuraava: 1. Rengasrikko, 2. Häkäpuntti, 3. Fillaribongarit 4. Paluumuuttaja.

Kokonaislajimäärä oli 128. Harvinaisuuksia ei tällä kertaa osunut kohdalle ja rallin suurin yllätys lieneekin se, että kukaan joukkueista ei havainnut rallin peruslajilistalla ollutta naakkaa!
Ässiä, eli vain yhden joukkueen havaitsemia lajeja oli 11: haapana, käki (Häkäpuntti), nokkavarpunen (Rengasrikko), pensastasku (Hammars Gård), isokäpylintu, luhtakerttunen, punatulkku, kirjosiipikäpylintu (Tribuutti Raivolle), fasaani (Vuosaaren keilapallot), pyy (Fillaribongarit), pikkusieppo (JHBS).


 

Tringan talvirallin 6.12.2016 tulokset:

1. Pidäkkeettömät (M. Lampinen, A. Mikola, T. Swahn, J. Toivanen ) – 65 lajia.
2. Takaveto (M. Ellermaa, A. Lindén, J. Salokangas) – 62 lajia.
3. Pyndeo (R. Nevanlinna, P. Pynnönen, J. Silvonen) – 55 lajia.
4. PS & JV (P. Saarinen, J. Vilen) – 52 lajia.
5. VETLy II (J. Asplund, M. Salonen) – 50 lajia.
6. Eväsretki (A. Palmroos, P. Pirinen, T. Seimola) – 43 lajia.
7. Voittoa tavoittelematon pyöräretkijoukkue (T. Kankaanpää, K. Meller, A. Norberg) – 39 lajia, pyöräillen.
8. Avat (A. Vattulainen) – 37 lajia, kävellen Hangossa.
9. IJ & TH (I. Jokinen, T. Hassi) – 32 lajia, kävellen Helsingissä.
10. CK (C. Kalenius) – 17 lajia, kävellen Mustion ruukilla.

Tringan talviralli käytiin pitkästä aikaa melko miellyttävässä säässä. Aamun raikas pikkupakkanen ja kohtalainen pohjoispuhuri vaihtuivat lempeän aurinkoiseen ja heikkotuuliseen iltapäivään. Joukkueita oli mukana ilahduttavasti yli kolminkertainen määrä viime vuoteen nähden. Tällä kertaa myös yhden hengen joukkue oli sallittu. Ralliaika oli klo 0.00 – 18.00 ja alueena koko Tringan toimialue. Rallin purku pidettiin rautatieaseman Pullman Barissa.

Rallin voitto meni Tringan talvirallin ensikertalaisille, Pidäkkeettömät-joukkueelle tuloksella 65 lajia. Toiselle sijalle ylsi Takaveto (62 lajia) ja kolmanneksi Pyndeo (55 lajia). Ässä-lajeja, eli vain yhden joukkueen havaitsemia lajeja olivat luhtakana, harmaahaikara, pyy, jänkäkurppa, huuhkaja, uuttukyyhky, pikkutikka, viiksitimali, pähkinänakkeli, mustapääkerttu, kottarainen, järripeippo ja pajusirkku. Merimetsoa, joka välillä on ollut jopa peruslajilistalla, ei havaittu lainkaan. Päivän yllättävin rallilaji oli Helsingin mustakaularastas, ässä sekin – laji on havaittu Tringan talvirallissa kerran aikasemmin. Rallin kokonaislajimäärä oli tällä kertaa 86 lajia.

Talvirallissa 6.12.2016 havaitut lajit:

Peruslajit (30): kyhmyjoutsen, laulujoutsen, sinisorsa, tukkasotka, telkkä, isokoskelo, kalalokki, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky, käpytikka, mustarastas, hippiäinen, hömötiainen, töyhtötiainen, kuusitiainen, sinitiainen, talitiainen, puukiipijä, harakka, naakka, varis, korppi, varpunen, pikkuvarpunen, peippo, viherpeippo, urpiainen, punatulkku, keltasirkku

Huutolajit (56): kuikka, harmaahaikara, nokikana, luhtakana, teeri, pyy, fasaani, valkoposkihanhi, kanadanhanhi, haapana, tavi, lapasotka, punasotka, alli, haahka, mustalintu, pilkkasiipi, tukkakoskelo, uivelo, merikotka, hiirihaukka, piekana, kanahaukka, varpushaukka, jänkäkurppa, naurulokki, sepelkyyhky, uuttukyyhky, huuhkaja, hiiripöllö, lehtopöllö, harmaapäätikka, palokärki, pikkutikka, koskikara, peukaloinen, tilhi, punarinta, räkättirastas, mustakaularastas, punakylkirastas, mustapääkerttu, isolepinkäinen, närhi, pähkinähakki, pyrstötiainen, pähkinänakkeli, viiksitimali, kottarainen, järripeippo, tikli, vihervarpunen, tundraurpiainen, pikkukäpylintu, isokäpylintu, pajusirkku. Yhteensä 86 lajia.


Tringan talvirallin 6.12.2015 tulokset:

1. Pyndeo (R. Nevanlinna, P. Pynnönen, J. Silvonen, P. Tolvanen) – 51 lajia.
2. FC Fallos (J. Laaksonen, S. Laukkanen, P. Lehikoinen, J. Santaharju, T. Seimola) – 50 lajia.
3. Takaveto (P. Jürgens, A. Lindén, J. Salokangas) – 45 lajia.

Tringan talviralli, eli perinteinen itsenäisyyspäivän ralli, sujui tällä kertaa myrskyisissä merkeissä. Ralliennätys rikottiin ainakin lämpötilan osalta, lämpömittari näytti Uudellamaalla pitkin päivää yli +9 astetta. Lounaismyrsky ja koko päivän kestänyt sade lienevät syynä osallistujakatoon, mukaan uskaltautui lopulta vain kolme joukkuetta. Voitto irtosi 51 lajilla, joka on tavanomaista vähemmän, kuten myös rallin yhteislajimäärä: 63 lajia. Ralliaika oli 18 tuntia (klo 0.00-18.00) ja alueena koko Tringan toimialue.

Päivän yllättävin havainto tehtiin Espoon Kivenlahdessa, kun FC Fallos löysi vesilintuparvesta punapäänarskukoiraan. Kyseessä on Suomen 99. havainto lajista ja vasta noin kolmas talvihavainto. Sama joukkue onnistui myös havaitsemaan Lohjalla kuun alussa löytyneen, mutta sen jälkeen useita päiviä kateissa olleen heuglini -alalajin selkälokin, josta saatiin nyt uusi alalaji rallille. Päivän pikkukivoja talvirallihavaintoja olivat mm. valkoposkihanhi, hiiripöllö, lehtokurppa, valkoselkätikka sekä pähkinänakkeli.


Tringan kesäralli 11.7.2015 – tulokset:

1. Vanhat Sohvit (Jukka Hintikka, Janne Koskinen, Jari Laitasalo, Tuomas Seimola, Taavi Sulander) – 129 lajia. Ässät: Cha hia, Plu apr, Bub bub
2. Saunasedät (Matti Nieminen, Petro Pynnönen, Johannes Silvonen, Jan Södersved) – 122 lajia. Ässät: Cal fer, Cep gry
2. Umpisetti (Jyri Heino, Antti Mikala, Asko Rokala) – 122 lajia. Ässät: Num arq, Den min
4. Torpan pojat (Jyrki ja Touko Torppa) – 116 lajia. Ässät: Acc nis
5. Team Luukki (Margus Ellermaa, Vesa Oksanen) – 113 lajia. Ässät: Tet uro, Nuc car
6. Terveelliset elämäntavat (Samuli Lehikoinen) – 106 lajia. Ässät: Phy des
7. Fennovoima (Otso Häärä, Sanna Jantunen, Eija-Leena Laiho, Ninni Mikkonen) – 92 lajia.
8. Karjalan keräilyerä (Antti Hämäläinen, Jukka Salminen) – 74 lajia. Ässät: Fal col

Tringan kesäralli käytiin lauantaina 11.7.2015. Rallikunnat olivat Espoo ja Vihti. Ralliin osallistui 8 joukkuetta, joista kaksi otti osaa ekosarjaan ja loput osallistuivat perinteisellä tavalla autolla liikkuen. Rallin voiton vei joukkue Vanhat Sohvit (J. Hintikka, J. Koskinen, J. Laitasalo, T. Seimola, T. Sulander) tuloksella 129 lajia. Ekosarjan voiton nappasi Team Luukki (M. Ellermaa, V. Oksanen) tuloksella 113 lajia. Yhteensä rallissa havaittiin 154 lajia. Ralliaika oli 14 tuntia (klo 0.00-14.00) ja rallin purku pidettiin Espoon Pub Olariuksessa.

Ässiä, eli ainoastaan yhden joukkueen rallissa havaitsemia lajeja, oli yhteensä 12: varpushaukka, ampuhaukka, metso, tylli, kapustarinta, kuovisirri, kuovi, riskilä, huuhkaja, pikkutikka, idänuunilintu sekä pähkinähakki.


Tringan syysralli käytiin 13.9.2014 (klo 04.00-16.00), rallikuntana Helsinki. Syysrallissa oli kaksi sarjaa: perinteinen ja ekosarja.

Tulokset:

1. Käet taskussa (Kaj Hällsten, Jorma Vickholm, Erkki Virolainen, Kimmo Heiskanen) – 106 lajia. Ässät: Cuccan, Nuccar, Piccan, Chahia, Caluta. (Sarja: perinteinen)
2. Myllykallion tykit (Jukka Lahtinen, Timo Vilkka, Leo Wallinmaa, Ville Wallinmaa) – 103 lajia. Ässät: Panhal, Anaacu, Trineb, Hydcas, Stehir, Haeost. (Ekosarja)
3. Mitä iistimpää, sen siistimpää (Otso Häärä, Tuomas Lahti, Johannes Silvonen) – 97 lajia. Ässät: Turvis, Lussve, Podgri, Rempen. (Ekosarja)
4. A-gentit (Kai Hilditch, Johannes Ijäs) – 96 lajia. Ässät: Anaque. (Perinteinen sarja)
5. Takaveto (Jaakko Aarniala, Frans Silvenius, Anders Linden) – 95 lajia. Ässät: Gargla, Physib, Stralu, Bubbub. (Perinteinen sarja)
6. Cyclers (Petri Lankila, Mika Lätti) – 87 lajia. Ässät: Ralaqu. (Ekosarja)
7. Eestaas (Jaakko Ekman, Rixu ja Mikko Leppänen) – 73 lajia. Ässät: Pyrpyr. (Ekosarja)

Yhteislajimäärä: 132, Mainittavia havaintoja: Rempen 1p (VKL), Galmed 1p (Viikki, Gardenian pellot), Phooch /1p (Viikin koetila). Kaikki joukkueet havaitsivat muuttohaukan, sen sijaan punatulkku, sinirinta, närhi tai kalasääski havaittuna vain yhdellä joukkueella!

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email