Retkisivut

Retkisivuilta löydät niin tiedot kuluvan vuoden retkistä, esittelyt oppaista kuin ohjeet retkille ilmoittautumiseen. Lisäksi sivuilta löytyy yleisluonnehdinta Tringan retkivuodesta. Siihen on koottu perinteisiä retkiä kustakin vuodenajasta joita on yleensä järjestetty vuodesta toiseen. Ajankohtaisimman ja päivitetyn tiedon retkistä löydät retkikalenterista.

Tringa on Suomen suurimpia yhdistysretkien järjestäjä, jonka retket ulottuvat arktiselta tundralta kuumankosteaan tropiikkiin. Ensimmäiset retket järjestettiin 1970-luvulla, jolloin Viikin retkellä saattoi olla kerrallaan parisen sataa osanottajaa. Retkiä järjestettiin tuolloin vain muutama vuodessa. Nykyään on retkitoiminta hyvin aktiivista ja retkiä järjestetään viitisenkymmentä vuodessa. Retket suuntautuvat niin lähelle kuin kauas. Uudenmaan parhaat lintupaikat tulevat tutuiksi, unohtamatta lähikulmien retkimaastoja. Muualle Suomeen retkiä tehdään säännöllisesti muun muassa Poriin ja Virolahdelle. Vuosittain järjestetään myös jäsenille suunnattuja ulkomaanretkiä. Viimevuosina olemme käyneet Huippuvuorilla, Varangilla, Virossa, Liettuassa, Intiassa ja Uralilla.

Jokaisella retkellä on asiantunteva opas joka tutustuttaa sinut lintuharrastuksen saloihin, määritykseen, lintupaikkoihin ja varusteisiin. Retkillä havaitaan lintulajeja muutamasta kymmenestä yli sataan, riippuen kestosta, paikasta ja vuodenajasta. Retkiä järjestetään pääasiassa kahdenlaisia; kokopäivän bussiretkiä ja muutaman tunnin kävelyretkiä. Retkillä liikutaan runsaasti, lämmin vaatekerrasto ja hyvät eväät takaavat onnistuneen linturetken. Tervetuloa Tringan järjestämälle linturetkelle!

Teksti: Roland Vösa

Jaa tämä juttu:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone