perajankulma.jpg

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry on lintuharrastajien yhdistys Uudellamaalla. Tringa on perustettu 1974 ja siihen kuuluu yli 3500 jäsentä. Tringan toimialue on pääkaupunkiseutu ympäristökuntineen ja läntinen Uusimaa (Uudenmaan maakunta Porvoon ja Loviisan seutukuntia lukuunottamatta).

Tringa on yhdistys kaikille linnuista ja lintuharrastuksesta kiinnostuneille. Tringan tarkoitus on edistää ja kehittää lintuharrastusta, linnuston- ja luonnonsuojelua sekä toimia alueensa lintuharrastajien ja tutkijoiden yhdyssiteenä. Vaikka Tringan nimessä lintutiede mainitaankin, on toimintamme pääasiassa reipasta retkeilyä ja aktiivista suojelua. Lintutiedettäkin tehdään esimerkiksi Tringan lintuasemilla. Tringa järjestää vuodessa yli 60 linturetkeä, kuukausikokouksia ja muita tapahtumia. Kaikki retki- ja tapahtumatiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Tringa on yksi BirdLife Suomen 30:sta jäsenyhdistyksestä. Jäsenyhdistyksissä on yhteensä noin 13 000 jäsentä. BirdLife Suomi on osa kansainvälistä BirdLife International -järjestöä, joka on maailman suurin luonnonsuojelujärjestö. Sillä on yli 2,5 miljoonaa henkilöjäsentä ja 10 miljoonaa tukijaa sekä toimintaa yli sadassa maassa.

Yhdistys kokoontuu kerran kuukaudessa Tieteiden talolle Helsingin Kruununhakaan. Kokouksissa käsitellään ajankohtaiset asiat ja kuullaan mielenkiintoisia esitelmiä esimerkiksi suojeluasioista, lintujen määrittämisestä sekä linturetkistä lähelle ja kauas. Kaksi kertaa vuodessa on yhdistyksen virallinen kokous, jossa valitaan hallitus ja päätetään budjetista. Erikseen ilmoitettavina aikoina on myös mahdollista suorittaa Tringan harrastajatutkinto ennen kokousta.

fulatr.gif

Haluaisitko liittyä Tringaan? Lue lisää: www.tringa.fi/jaseneksi/